Руснакът Ислам Махачев спечели главното събитие на вечерта в UFC 280. Той победи Чарлс Оливейра в спор за свободния шампионски появ с в лека категория. 31-годишният дагестанец, който е протеже на легендата Хабиб Нурмагомедов, надви бразилския си съперник във втория рунд.

ВИДЕО ОТ ТРИУМФА НА МАХАЧЕВ ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Тогава Махачев принуди противника си да се предаде, след като го заключи в жесток триъгълник с ръце и не му остави шансо. Така фантастичната серия на Оливейра от 11 последователни победи в UFC най-сетне приключи. За последно той бе губил на 2 декември 2017 година.

Зрелище имаше и в категория петел, където Aлджемейн Стърлинг нокаутира във втория рунд Ти Джей Дилашоу. По този начин роденият в Ню Йорк ямаец направи втора успешна защита на титлата си, след като през април тази година запази колана си в двубой с Петер Ян.

В другите мачове за вечерта - при жените в категория перо Манон Фиоро надви Катлин Чукагиян. В лека категория при мъжете Бенейл Дариуш се справи с Матеуш Гамрот, а в категория петел Шон О'Мали победи Петер Ян.