Стойка Кръстева се надява да изиграе най-силния мач в кариера си на финала на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио.

Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка убедително победи японката Цукими Намики с 5:0 съдийски гласа и чака мач за златото в събота от 8.15 ч българско време срещу Бусе Наз Чакъроглу (Турция).

Тя говори пред представителите на родните медии в Токио минути след успеха над азиатката.

"Щастието сега се свежда до това, докато отида в съблекалнята, да успея да се преоблека и да се претегля... - каза Кръстева. И като видя, че всичко е в ритъм, трябва да започна едно ново сваляне на килограми.

Тук пак благодаря на треньора и на екипа, че те изграждат цялата стратегия и на мен не ми се налага да се занимавам с това. Получавам го наготово и просто трябва да го изпълня.

Снимка: Getty Images

След това концентрация, защото не сме си свършили до край работата. Надявам се този финал да бъде най-хубавият ми мач в кариерата и да може да зарадваме цяла България. Това ми е целта. Искам да бъде и пример за младите, че с труд и постоянство всичко се постига, колкото и време да отнема.

Ще посветя следващия мач на България, на младите, на които искам да им дам личен пример. За това, че въпреки възрастта, въпреки прекъсванията и всички пречки по пътя ми, когато човек е търпелив, трудолюбив, намери подходящите хора, с които да работи, се получават нещата.

Българите сме борбена нация и можем всичко, въпреки че сме малка страна, но в спорта се надявам и искам цял свят да се съобразява с България, защото като дух и нация сме много силни.

Горда съм с това. Горда съм, че съм българка, че съм тук и нещата се случват по този прекрасен начин за нас. Може би емоцията ще надделее при мен след финала, защото концентрацията а максимална, за да мога да се представя максимално добре.

Слава Богу, накрая ще имаме по-позната съперничка, европейка, но каквото - такова. Дошли сме да играем, не сме дошли да си избираме противничките. Всеки е дошъл тук с идеята да побеждава, да стане първи. Тук стратегията, изпълнението и съвкупността от труда на всички хора около мен ми дават преимущество и затова нещата се получават по този прекрасен начин.

Искам да победя. Няма нормален човек, който да не иска да бъде олимпийски шампион.

Но и не искам да се ангажирам по никакъв начин с никакви обещания. Ще се постарая да изпълня всичко, което ми се подаде като стратегия, като информация, като тактика. Ако успея, съм сигурна, че ще бъде печелившо."

Снимка: Getty Images