Големият шампион от 80-те Майк Тайсън не коментира често случващото се в тежката категория на бокса, но в студиото на предаването "Добро утро, Великобритания" го направи.

Железния Майк бе най-младият шампион в дивизията, но битката с демоните, наркотиците и насилието извън ринга, не дадоха възможност на Тайсън да направи кариерата, за която имаше потенциал.

"Не виждам много шампиони в категорията в момента - каза Майк. - Средно добри боксьори, няколко огромни момчета, камара от мускули. Но този спорт не е само сила и физика.

Има и няколко изключения, разбира се. Но претендентите, с които се бият шампионите, понякога са напълно неспособни. Имам усещането, че и днес мога да изляза срещу някои от тях."

Тайсън бе попитан конкретно и за Антъни Джошуа, неоспоримият шампион в момента.

"Виж, това е друго нещо! - промени тона си Майк. - Джошуа е свеж полъх в бокса. Много го харесвам. Той е чист боксьор, нанася чисти удари, тялото му е чисто спортно.

Обичам да го гледам как се бие и се надявам да го прави с много силни противници, за да видим истинските му стойности. Като умения, техника и чистота на ударите, той ми допада много. Прекрасен е. Поведението му извън ринга също е за пример, което не можеше да се каже за мен..."

Тайсън обаче не съжалява за неща от миналото, които е пропуснал или за грешките в живота си.

"Разбира се, много неща можеше да направя различно - каза Майк. - Насилието, наркотиците, затворът, грешките в личния живот... Всичко е част от това да се учиш и подобряваш. Днес съм на 52 години и живея различен, нов живот. Не гледам назад. Само, когато покажат кадри от някой мой мач по телевизията."