Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри потвърди намеренията си да се откаже от професионалния бокс. Циганския крал намекна за нещо такова след защитата на титлата си срещу Дилиън Уайт пред 94 000 души на “Уембли” през уикенда, а сега отново говори по темата, този път в телевизионното шоу на Пиърс Морган.

“Това беше, приключих. Щастлив съм. Здрав съм. Мозъкът ми функционира, мога да говоря. Имам прекрасна съпруга, имам шест деца и доста шампионски пояси”, каза Фюри.

“Имам доста пари, успех, слава, за какво друго трябва да продължавам да го правя?”, попита още боксьорът, който е непобеден в 33 мача на професионалния ринг.

ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ КАК ФЮРИ ЗАЩИТИ ТИТЛАТА СИ >>>

Очакванията бяха, че след битката между Олександър Усик, който държи другите четири пояса в тежката категория и Антъни Джошуа, Фюри ще направи опит да обедини всички титли. Нещо, което за последно бе сторено от Ленъкс Люис през 1999 година.

Но Тайсън е категоричен, че е щастлив с решението, което е взел.

“Напускам докато съм на върха. Нямам загуба и съм едва вторият боксьор в историята, който ще се откаже без загуба и като шампион в тежка категория. Много съм щастлив и същевременно в мир със себе си”, продължи той и добави, че иска да се концентрира върху семейството си, защото в последните 10 години е бил отдаден предимно на спорта.

“Винаги съм искал да си тръгна като №1 и при моите собствени условия. Не да бъда човекът, който май трябваше да се откаже преди две години. Желанието ми бе да си тръгна с нокаут, за да не забравят бързо-бързо кой е Циганския крал”, обобщи ситуацията Фюри.

Спортният проумотър Еди Хърн изрази съмнение отнсоно намерението на Фюри.

"Не вярвам на повечето неща, които казва. Фюри направи много пари и ако иска да напусне няма да има кой да го спре, но все пак мисля, че най-големите му битки тепърва предстоят. Онези битки, които ще определят величието на кариерата му. Има какво да даде на бокса. Мнозина твърдят, че е по-велик от Ленъкс Люис, но той трябва да го докаже, отказването не е начин", коментира Хърн