54-годишният Майк Тайсън се готви за завръщането си на ринга, което е планирано за 28 ноември.

Тогава Звяра трябва да се изправи срещу Рой Джоунс в шоумач, като легендата тренира здраво от няколко месеца за събитието.

В интервю за ABC News, Майк обясни какво е състоянието му след тежкия тренировъчен лагер и редица спаринг боеве, които е изиграл.

"Стираха ми здраво задника - призна винаги откровеният някогашен шампион в тежката категория. - Но сега съм непобедим, в страхотна форма. Имаше дни, в които не си чувствах краката и ръцете от умора, а тялото ми направо плачеше.

Не съм се подлагал на такова интензивно натоварване от 15 години, нямаше как да не се отрази физически.

Но се оказа, че това е мястото ми. Чувствам се като у дома в залата.

Благодаря на жена ми, която ме подкрепи и насърчи да го направя. Дори да е само за един мач, велико е. Аз принадлежа на бокса, на залата и на тренировките.

Няколко сутрини поред не ми се ставаше от леглото, толкова бях скапан. Латифа (съпругата му) ме изритваше и ме пращаше в залата. Това, което преодолях в тези няколко месеца, ме убеди - аз съм атлет, спортист, а не нещо друго, което се опитвах да бъда толкова години.

Разбрах и още нещо, иска ми се да съм го знаел на 18 или 19 години. Няма значение колко си силен физически и натрениран, ако психически не си готов за сблъсъка, за боя. Аз се чувствам напълно в контрол на ситуацията и непобедим. Имам нагласата, че мога да бия всеки.

Хората се майтапят, че съм на години и не бива да излизам на ринга, но ще бъдат изненадани в каква форма съм."