Световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър предложи оферта на Антъни Джошуа, която носителят на четирите останали титли (WBO, WBA, IBF и IBO) в тежка категория не може да откаже.

Уайлдър сложи на масата 50 милиона долара за мач между двамата, който да определи първият абсолютен световен шампион в тежка категория от 2002 г. насам.

Сблъсък между двамата е чакан от години сред феновете и на теория Джошуа и промоутърът му би трябвало да приемат.

Преди време Ей Джей заяви, че би приел оферта от 50 милиона и Уайлдър прикачи видеото към своето обръщение при офертата.

"Приятел, изпращам ти съобщението лично, за да няма разминаване. Кажи на Еди Хърн да ти позволи да провериш пощата. Пратих писмо и на твоя мениджър Роб Макракън. Нямам търпение да се срещнем на ринга", казва Уайлдър във видеото.

В ESPN бе потвърдено, че такава оферта наистина има. Става ясно, че евентуална среща би станала факт между септември и декември на място, което Уайлдър избере. Условията не включват мач-реванш.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн коментира предложението. Той заяви, че е говорил с клиента си и отговорът може да е положителен, но само ако видят парите.

Двамата атлети са непобедени до момента. Уайлдър с 40 успеха, от които 39 са с нокаут, а Джошуа има 21 победи и само последната с Джоузеф Паркър не бе с нокаут.