Легендата на бокса Майк Тайсън ще се завърне на ринга на 20 юли, когато му предстои да се изправи срещу интернет звездата Джейк Пол, но битката между двамата няма да бъде със статута на официален професионален мач, а ще е с демонстративен характер. Това обяви самият Тайсън, подчертавайки, че въпреки категоризирането на двубоя, феновете трябва да очакват здрав сблъсък между двамата.

Железния Майк се отказа от спорта през 2005 година и три седмици преди да се изправи срещу съперника си ще навърши 58 години.

Джейк Пол от своя страна пък съвсем скоро записа десетия си двубой като професионалист, побеждавайки Райън Бурланд в Пуерто Рико. Пол има 9 победи в 10 мача досега, като единственото му поражение от Томи Фюри - полубрат на британската суперзвезда Тайсън Фюри.

"Може да става дума за демонстрационен мач, но когато напишете това в интернет ще видите, че ще се бием по всички боксови правила", каза бившият световен шампион и легенда в тежката категория Тайсън.

От боксовата организация в щата Тексас пък поясниха, че в мач с такъв характер боксьорите използват по-големи ръкавици, рундовете са по две минути и са по-малко на брой отколкото в професионален двубой, а също така не се обявява победител.

Последното участие на Тайсън в подобен мач бе през 2020 година срещу Рой Джоунс Джуниър, когато срещата завърши наравно.

В професионалната си кариера Майк има 50 победи в 58 мача, като 44 от тях са с нокаут.