70 години безсмъртие

На днешната дата 4 май преди 70 години е роден Георги Аспарухов-Гунди, считан за най-добрия футболист в историята на българския футбол.

Обратно в новината

Коментари - 70 години безсмъртие | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гунди щеше да е президент на УЕФА ,а Леца -трикратна победителка в "Шампионска лига" уахахахахахаааааааа - изкукуригали комплексари ! Цялата им 100 годишна жалка "футболна история" се крепи само на "АКО " и "Щеше" ...дее'а и комуняро-милиционерските хамелеони ! Лека му пръст на Гунди!

А ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗА НЕЩО ЗА КОТКОВ?ГУНДИ БЕШЕ ЕДИН ФУТБОЛИСТ КАТО ЦАНЕВ-ЯКИМОВ- ДИЕВ И МНОГО ДРУГИ ДАЛИ ЗА БГ- ФУТБОЛ.А ЧЕ НЕ Е ЗАМИНАЛ ЗА ЧУЖБИНА ЗАЩОТО Е БИЛ ПАТРИОТ А ЗАЩОТО "Б К П" НЕ ДАВАШЕ.

Да сравняваш Гунди с великия Ицо е все едно да сравниш Трабант с последен модел Инфинити. Гунди за неговото си време беше един от няколкото големи футболисти у нас, Митата Якимов, Жоро Найденов, Христо Бонев и други, тоест, в групата на тогавашните ни звезди. Великият Стоичков е друга планета, неговото име е като парола за всеки българин, дори и в Нова Каледония или Еквадор, например. Най-големият наш футболист, прославил с таланта си страната ни по света. Така че, Бог да го прости Гунди, но нека говедата да го оставят с мир на праха му, а не до ровят лайната и да търсят вол под телето.

деер

И за благодарност му дадохме доктор хонориз кауза .... Защо се заяждате? Стоичков беше страхотен футболист, но да беше отишъл в Еквадор и да не се бе връщал, че се превърна в поредния Бай Ганьо.....

Стоичков стана известен във време на глобализация, когато всеки може да отиде да играе навсякъде, и когато по цял свят гледат футбол от Европа, и новините се движат със скоростта на светлината. Бъди сигурен, че ако ситуацията преди 50г. беше такава, Гунди щеше да постигне много повече от селянина Ицко. А да не говорим за сравнение между скромността която притежаваше Гунди и нахалния и прост Христо.

Dean Dimov

През 60-те години беше многолесно футболист от Източния блок да получи европейско признание - Яшин, Флориан Алберт, Йожеф Масопуст и др. Гунди не беше нищо особено и затова го няма никакъв в годишните анкети на Франс Футбол. Тамдори пробиха в първата десетка Христо Бонев и Петър Жеков. партийният секретар Гунди беше световно неизвестен футболист и такъв за местна консумация и герой в приятелски срещи. Котков беше по-добър футболист.

След като"когато всеки може да отиде да играе навсякъде",би ли ми посочил,макар и един футболист от "Левски',който да го е сторил така,както са го сторили Ицо,Любо,Емо,Балъков или Бербатов????????????????????

Погледнете публиката по трибуните! Kога сегашните отбори ще напълнят стадионите пак? Поклон и поздравления за всички български футболни звезди. Oтдавам по-отделно почит на Aспарухов,Cтоичков ,Бербатов! Bсеки от тях е дал своя дял за развитието и славата българският футбол и трябва да са пример за постижение на младите.

Поклон пред паметта на Георги Аспарухов!България загуби един прекрасен човек и футболист!

Стоичков е злобен, ограничен, отмъстителен, дребнав, егоист, грандоман, мекере (Ние, каталунците ...), наистина неземен и небългарин! Г. Аспарухов беше широко скроен, лъчезарен, човечен, щедър, скромен, патриот!

За злобата-Стоичков плащаше операциите на футболисти от България, когато играеше в Барса.Посещаваше дома за сираци и правеше подаръци.Знаеш ли нещо за последния мач на Гунди? Защо го изгониха с червен картон? Гунди беше фалиран и лежеше на терена и когато футболиста отиде да му подаде ръка за извинение, Гунди го ритна в корема с двата крака.Дадоха му червен картон. Това бе на последния му мач.На времето беше като всеки друг футболист. На прощалния мач на Лев Яшин поканиха Христо Бонев не Гунди.След смъртта му започнаха да го величаят. А за Камата, Камата е най-великия.Гол майстор на световно първенство, най-добър футболист в Европа , пет пъти шампион с Барса и още но... и това стига.

Лъжи по-умерено! Гледах последния мач на Гунди и помня много добре как стана всичко. Пламен Янков беше съвсем млад, натягаше се яко и играеше грубо. Изрита за пореден път Гунди директно в болния глезен, който падна по гръб. Оня пикльо изобщо не му е подавал ръка, спря за момент, а Гунди моментално, чисто рефлекторно, го изрита от легнало положение в корема - очевидно му беше писнало да го контузят, никога преди това не е реагирал в стил "Стоичков". Именно Стоичков осакати едно момче в Щатите, което го фаулира неволно в игрова ситуация. А "благотворителността" му е чиста показност и резултат на тънки сметки и шмекеруване. Последната му такава простовата проява (засега) бе в зала Армеец.

"Вкарал съм страшно много голове в цялата си кариера, но един няма да забравя никога. През 1971 г. бях поканен за участие в бенефиса на най-великия вратар на всички времена Лев Яшин. Тогава с мен трябваше да пътува и Георги Аспарухов-Гунди, лека му пръст, но той лекуваше контузия и на негово място с мен замина Христо Бонев-Зума." link

Аспарухов е Велик Футболист. / Аз съм привърженик на ЦСКА/. Стига сме делили Великите футболисти на малката ни страна. Почит и Памет за Гунди.

Колкото и неприятно да е за мнозина най-добрия футболист в историята на българския футбол е Христо Стоичков.

Подобен спор е безсмислен и неуместен, особено днес!

Страхотен гол,браво.

Никой тук не говори за Юда Стопичков. Гунди не е играл в чужбина, защото не е искал ....защото е обичал България и Левски, а онзи е национален предател, въшлив циганин...и грозен дегенерат като теб! във спорта и в частност футбола не е важно само купите и титлите, а има е човешки фактор - спортменство, това което Юда Стопичков не познава..

Не съм привърженик на никой отбор. Понякога ме дразнят чорбарите, а понякога и онези бензинджийски фенове, нооо единствените които са непоносимо нагли, тъпи и заблудени са сините привърженици. Поста на ALEX само затвърждава позицията ми.

Браво гола си е гол и е срещу Англия. Все пак имаше и малко късмет с рикушета. Не толкова често получава нападател топката срещу един защитник и толкова много пространство. Що се отнася за най-добрия футболист всеки има право на мнение и моето е, че Стоичков и Бербатов заслужават поне същото признание.

Жалко за Котето!