20 години от чудото на ”Парк де Пренс” (видео)

Днес е 17 ноември! Датата е фундаментална за българската футболна митология и без никакво съмнение ще остане записана със златни буки в историята.

Обратно в новината

Коментари - 20 години от чудото на ”Парк де Пренс” (видео) | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега сме 2013 година,а след 10 години,когато ще се навършат 30 години от "великата" ви победа вас като държава вече няма да ви има!До 2023 година фесовете са в ЕС,а мангалите са около 3 милиона/плюс или минус 500 500 хиляди/.Така,че варвари докато е време-пръждосвайте се там от където се домъкнахте-дивите степи на Азия!

без да политизирам,ще кажа че в края на 80те и началото на 90те беше върхът в спортните ни постижения,които бяха остатъци от комунизма. от тогава до сега,вървим само надолу,не само в спорта. тогава имахме участници в спортове,за които днешната младеж дори няма представа че съществуват,не е като днешните спортове покер,биг брадър, х фактор и кърлинг на маса :)

Френското списание So Foot излезе с голяма статия за Трифон Иванов и негова снимка на заглавната страница. Поместени са много снимки на момчетата от златното поколение. Много симпатично и много мило представяне. А всички французи си спомнят с огорчение този месец ноември преди толкова години, който донесе такава радост и гордост на малка Бълария.

Никой нищо не си спомня във франция. А и не забравяй,че четири години по-късно те станаха световни шампиони. Ето това помнят те.

да беше като светла искрича в скапаниж зивот на булгарина по това време. хубаво е да си спомнжме , но какво правим в момента то е по вазно. лошото е че нищо не правим а само развалжме. сузелжвам за лошиж превод.

тогава ако беше скапан,то кво да кажем за в момента? тогава все още имаше останали пари и средства от баи тошо. то и отбора тогава беше наследство от него

Спомнете си и гола на Патрата в последната минута срещу французите, когато бяха трети в света, но не отидоха в Чили.

Беше неповторимо. Спомням си как се изляхме навън след мача, прегръщахме се с непознати, пяхме химна, прегракнахме от викане и бяхме обединени... бяхме народ. Сега какво сме не знам.

Чудо, чудо, ама не храни...

Да, със "златни буки" ще си остане :)

Мил момент, който никога няма да забравя и който наистина ни направи един народ навремето. Гледах мача с тате и когато Костадинов заби гола не знаехме на кой свят се намираме, тогава и футболът не беше толкова бърз и динамичен, за да сме виждали много такива голове, а атаката беше от извънземен характер. Най-силно впечатление обаче ми направи тишината на стадиона! Имам целия мач и си го гледам от време на време, но трябва да се признае, че освен двата гола на Костадинов друго за запомняне няма, надиграха си ни и само френската глупост ни помогна да не загубим :)

Сега виждам, че даже не са си направили труда да сложат автентичния коментар на български. А малко преди паса на Пенев нашият обяснява, че за съжаление още едно поколение ще си отиде безславно и т.н. и т.н., а малко след това идва и репликата "ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!!"

За съжаление това ще ни е...

Хъмфри, послушаха те и сложиха БГ коментара (епичния)