Григор спечели трудно срещу Зверев в Швейцария

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове в швейцарския град Базел с награден фонд 1,9 милиона евро.

Обратно в новината

Коментари - Григор спечели трудно срещу Зверев в Швейцария | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-слабия мач на Григор, който съм гледал. Имаше късмет, че противника му беше някакъво хлапе. Дано в следващия кръг излезе в познатата форма.

"...където ще играе срещу "Вашек Поспишил" (Канада)" Това "Вашек Поспишил" някаква фирма ли е?!

Всичките тенис звезди в топ 4 и при мъжете и жените наскоро претърпяха изненадващи загуби от неизвестни играчи. А Серена бе "нокаутирана" преди ден от Халеп с 6:2 6:0 ... Григор победи безапелационно, не трябва да се правят просташки коментарии. Нека си спомним, че Мария редовно губи първия сет, докато загрее, заради контузията на рамото, но по-нататък печели без проблеми. Все пак дано Григор се оправи от вероятната контузия защото има да играе и с Федерер.

Това не ти е КЛичко да си избира противниците. Какъвто ти се падне, с такъв играеш. А Григор има авторитет, изкачил се е до топ 10, дори и да отпадне утре, завинаги ще остане в историята.

а как се гради и ти какво си изградил?

пак търсим сензация и поводи за оплюване на момчето. Трудна победа в тениса би била, 7:6, 7:5, 7:6. Ta русначето успя да взема едва по 2 гейма на сет. Ай стига.

ти май друг мач си гледал :-) щом за теб цял сет са два гейма...

"Германеца" Зверев????какви са тези сбъркани германци с руски имена?

Ами по-добре "германеца" от колкото "руснака с германски паспорт". Все пак такова му е гражданството. Но по-важното е победата, въпреки че се връща към един навик да проспива началото на мача.

Хммм, да не са се скарали с Марийка нещо...

ГРИШО ПОБЕДИ В БАЗЕЛ , А "ЛУДОГОРЕЦ" ПОБЕДИ "БАЗЕЛ" !!! ПОБЕДАТА Е ДВОЙНА ТАЗИ ВЕЧЕР , УСМИХНЕТЕ СЕ...!!!

Ще бъде четворна победа ако Григор победи на четвъртфинала в Базел и тенис легендата от топ 4 швейцареца Федерер, а Лудогорец вземат на реванша и победа в Базел! Дано!

Тук си пролича класата на Григор. Игра с някакво неудобство в крака, игра без всякакъв стимул и пълна липса на концентрация и въпреки това победи просто по инерция. Изключително се дразнех от апатията му, но не мога да не призная, че дори с 10% от способностите си победи едно момче , което даде 110% от себе си.

Въпросът е, както всички тръбят как Григор ще наследи "големите" на върха, дали въпросното момче, което е на 17 години + още няколко на неговата възраст, няма да станат по-добри от Григор, докато въпросните "големи" решат да се пенсионират. Щото, както върви, май докато се пенсионират, сегашните лапета ще са на 23, а Гришо на 29.

И какво от това? Никой не може съвсем точно да предскаже какво ще стане след година. Какво ако не стане N1 - това не омаловажава колко много е постигнал Григор вече в кариерата си.

Хем си прав/а, хем си грамотен/а!!! И тук не влагам никаква ирония...което си е, си е! :)

И аз съм му фен, ама за каква класа говорим, точно когато се затруднява срещу 135!?

Защо си мислиш, че номер 135 в световната ранг листа е посредствен играч? Във всеки турнир, поставен с по-заден номер играч може да изиграе единичен супер мач. Виж какво става на турнирите по фубол Англия. В първите кръгове, отбори от трета и четвърта дивизии редовно отстраняват такива от първа. На корта играят хора, не номера, поне засега. И още нещо. Направи ретроспекция на успехите на Григор и ще видиш, че най-големите са тогава, когато печели трудно в първи и втори кръг.