Григор: Много съм ядосан и разочарован

Много съм ядосан и няма да крия моето разочарование, заяви Григор Димитров на пресконференцията след поражението от Анди Мъри.

Обратно в новината

Коментари - Григор: Много съм ядосан и разочарован | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мисля,че григор няма нужда от съвети от хора, които в повечето случаи са зяпачи и знаят тениса какту футбола. но въпреки всичко, една погрешно отсъдена (или нарочно) топка ми е проваляла мача. -бивша състезателка съм.

Дано да не прави глупости ... за пари! Само това да не е!

Григор загуби мач, който отиваше към негова победа. Според мен направи две грешки, които му попречиха: 1. Хвърли се да затвяря четвъртия сет при сервиз на Мъри, вместо да се съсредоточи на следващия си сервиз-гейм и грешката на съдията в този гейм го разконцентрира, и върна Мъри в мача; 2. Въпреки, че Мъри го надигра тотално в този компонент, така и не спря да излиза на мрежата при свой сервиз, където освен че загуби важни точки, позволи на Мъри да направи изключителни отигравания, които също допринесоха за връщането му в мача.

Гришо на първо време спри да приказваш. О време ги дрънкаш какъв ще бъдеш и т.н. Старите, младите, аз. Трай си момче и не дърпай дявола за опашката. Колкото и да те изкушават. Те си търсят сеира и си пълнят вестниците на твой гръб момче.

Гришо се представи отлично. Допусна дребни грешки, но ги преодоля. Физически беше по-силен, но тактическата игра на Мъри и "рботата" му със съдиите даде ефект - притисна Гришо психически. Изказването му отново доказва, че е играч и човек от класа. Пожелавам му да побеждава с кеф и да ни ни носи хубави емоции. Напред Гришо! Голям си! Респект!

Честно казано се надявах някакси да го добута до 5-ти сет и там да победи физически. Наистина има голям напредък във физическата подготовка.

си е от световна класа, а е толкова млад. Що са дни - пред него са. Но се би сам: слаб първи сервиз, липса на опит да печели "спечелени" точки и спорните моменти като този при 5:2 в четвъртия сет. Все пак си е наш и си го обичаме ! И чакаме да става все по-добър, да поднася изненади и по-често да бие тези от топ 10 ! Успех !

За тази година вече 2:0 за тези от топ10.

е още "млада", друже :))) Психика и характер в трудните моменти му трябват. Останалото определено върви нагоре !!

ГРИШО,Гордея се с теб,че си талантлив,упорит,толерантен и възпитан!Ти си гордост за България!Ще имаш много победи!

Много си е добре момчето... То пред телевизора с питие в ръката и псувня в устата е лесно...

Наш си е и винаги ще го подкрепяме Гришо! Имайки предвид нашето си представям неговото разочарование. Жалко е наистина, много жалко, но и да не пресилваме нещата. Кой ли се е и надявал да имаме българин на това ниво в тениса

голям!!!

Гришо има слаб бекханд и това е основната му слабост, заедно с несигурните сервиси. Затова отива винаги на форхенд по обратния диагонал като оголва често целия корт. Всички от топ 10 са безспорнопо-добри от него в техническо отношение. Учили са от малки при много добри учители и са ги научили както трябва. Например, бекхенд с една ръка е отживелица и Мъри показа ясно това. Но Гришо може да се научи поне да бие по стабилни сервиси. Само така би могъл да остане в топ 20.

И Раонич и Чилич са по-зле от Григор в техническо отношение. Мисля, че тази година ще си сменят позициите в класацията. Може би и Ферер ще отпадне от топ 10. Така, че 8-9-то място догодина по това време е реалност.

на феновете им дай да искат само победи и тн, това обаче никак не е проста работа вижда се, самият факт че имаме българин на това нива е успех, за съжаление обаче няма други като него които да го следват, а това е толкова хубав спорт, по нищо не може да се сравнява с професионалния бокс например...

И сърбите имат.

Нa Гришо му трaбеa още много дa рaботи и учи. Физически вече го виждaм нa желaното ниво, но технически и тaктически не е зa топ 10.

Ето, това е хубав коментар и достойно поведение, а не като на "посеркото" Пулев след мачът му с Кличко.

Аз се гордея с Гришо. Въпреки загубата добро представяне. Но се притеснявам от едно нещо. Имайки в предвид колко хули отнесе един голям български спортист Кубрат Пулев въпреки, достигането му до двубой за титлата световен шампион в тежка категория. До която никой българин не е могъл да стигне. Гришо сигурно ще искат да го убият с камъни на жълтите павета. Все пак доста по-слабо представяне.

Гришо Шарапов явно не е уредил предварително този мач, за разлика от мача им на Уимбълдън.

Zlobar

григор е най-добрия бг тенисист от световна класа .

А Мъри е най-добрият британски тенисист от световна класа.

нищо ново не казваш, въпросът е дали не проиграва таланта си ...

Григор Димитров аз се гордея с теб!

Абе Гришката не ви ли прилича на Бербо ?

Това момченце не разбра ли, че не струва и пукната пара. На всичко отгоре провали и рускинята. Типично български манталитет!!!!

Тъп си като тапа,че и завистлив!

Що да е провалил бе? Напротив. Преди него беше взела да запада, а сега се върна в голямата игра.

Каквото и да говорим, още преди месец беше ясно, че спортната кариера на Гришо приключи.

Гришо, ти изкефи много хора с майстоство и желание за победа. Скоро Мъри ще се радва, ако му се отдаде да играе срещу теб, защото ти ще си преди него в ранлистата.

Браво, Гриша! Не се ядосвай, много скоро ще дойде твоя звезден миг и ще продължи дълго!

Ани, Ани ... Не зная за дългия звезден миг, но зная, че ще изгреят нови борбени, подготвени и мотивирани младоци и когато си отидат сегашните величия, Григор като нищо ще продължи да бъде ядосан и разочарован. Възможно е той вече да е постигнал звездния си миг, макар че и аз се надявам да не е, а мигът да предстои. И не мога да му кажа "браво" - няма за какво, в тази игра са важни победите - както и във всяка друга. Е, и милионите ...

Ядосан и разочарован?! А аз очаквах да е радостен и доволен! Странно изявление ...

Гледах мача и видях, че Гришо направи много грешки , а Мъри не беше много добър. Гришо се би сам себе си с нелепи елементарни грешки. Трудните топки отиграваше-лесните губеше.