Лео Меси отива на съд заради укриване на данъци

Футболистът на "Барселона" и на аржентинския национален отбор Лионел Меси трябва да се яви пред съд в Барселона по обвинение в отклонение от плащане на данъци.

Обратно в новината

Коментари - Лео Меси отива на съд заради укриване на данъци | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете ми има ли футболист от днешно време, който няма татуировки.

Неприятен ми е. Изглежда ми някакъв хитрец и тарикат. А има и много селско изражение. Странно как въпреки таланта си и парите си човек си има негативни черти на характера.

Малко встрани от темата, но: Меси го съдят за 4.1 млн евро данъци върху приходите му за 3 години. През тези 3 години приходите му (от заплата, реклами и др.) едва ли са по-малко от 10 млн. на година - става дума тогава, сега сигурно са над 20 млн. Следователно, той е трябвало да плати 4.1/30 = 13,(6)% данъци! При условие, че се води от богатите! Искам и аз такива данъци, пък нека да не съм така богат!

Незнам как е в ИСпания но в държавата в която работя не ми се налага да плащам данъци върху догодите от миналата година. Работодателя се занимава с това. Не е като в България, да карат всички работещи да подават данъчни декларации за годината всеки м. март-април. Това за мен не е нормално, човешко и логично. Изнудвачество е. Това е и една от причината да не искам да живея и работя в България. От къде на къде аз ще се занивавам с данъчни декларации? С това се нанимава само работодателя за който работя. Това е само негово задължение. Така е в повечето бели страни на запад, че и в скандинавието. Не е задължение на подчинените му и наетите на работа. Само негово е. Аз ако искам да проверя дали всичко ми е платено за минали години, просто отивам в точната институция и с личната си карта проверявам/дават ми информация ,дали работодателя ми е платил всичките данъци върху доходите. Това е. А не като в България да карат сульо и пульо да ходи да подава декларации и да плаща всяка година. Това трябва да го прави само работодателя.

Не всички са наемни работници с трудов договор на една работа като теб... Ако извършваш някаква дейност (примерно даваш къща под наем, свириш в ресторант, работиш на 2-3 места и т.н.) освен основната ти работа си длъжен да подаваш сам декларация дори в най-чудната страна на света ...

Абе Тпанар, Като плюеш , що не вземеш и да провериш как наистина стоят нещата а? Ама не, " в държавата в която аз работя...." Аре мий чиниите там и не се връщай!!! Моля!

Ама хич не си в час с данъците пич! Или на теб работодателя ти плаща данъка за имотите и колата и други такива? Просто си гащник, който кара на една заплата и няма нищо и затова си мисли, че работодателя е длъжен да му оправя данъчните декларации и данъците!

*Това трябва да го прави само работодателя за всичките наети хора които работят при него. Така няма да се налага да карат всички работещи хора в България да ходят да подават декларации. Ама проста изостанала държава сме. Отвръщава ме че е така в България. Затова не искам да работя у нас. Отделно ниското заплащане, отделно това че работиш повече часове от колкото те осигуряват в договора. Абе въобще не искам да имам взимане даване с български работодатели. Отвръщава ме и това че искат от трайно безработни които нямат никакви доходи да плащат всеки месец здравни осигуровки. Че от къде да ги вземат като нямат доходи и няма работа? В провинцията е голяма безработица, няма препитание за хората. Затова и изчезваме ама това вече е друга тема. Меси ако не е знаел как е в Испания поне да е попитал колегите си. В случая не го извинявам.

повечето латиноси са точно такива.балканци на америка,дори по зле от нас са.меси е замесен в много други далаврки,не само данъци-дрога в колумбия,епо-допинг,кръвен допинг,вземан в барса,но недоказан естественно,смени един куп тренйори и футболисти в барса,,.лично ми е антипатичен,с вид на дребен мошенник,,

Сигурно си падаш по "мъже" като оня мургавия от кралския клуб, затова не ти харесва играта на Меси. Толкова може Меси и го прави от сърце. А че има хора като тебе да плюят - казват им на такива завистници.

визирания от теб е по МЪЖ от Меси по ВСИЧКИ показатели! Но в България си падате по престъпници вече повече от четвърт век. Единия краде милиони, а другия дарява милиони и си седнал да ме убеждаваш, че крадеца е по по май. С това мислене скоро и последната африканска държава ще надмине България по стандарт на живот.

Смъртта и данъците са неизбежни. Банална, но изстрадана мъдрост.