Григор прогресира с 10 места в ранглистата

Григор Димитров прогресира с 10 места в световната ранглиста по тенис, която беше обявена официално тази сутрин, информира БТА.

Обратно в новината

Коментари - Григор прогресира с 10 места в ранглистата | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво като Гришо е спечелил или загубил,чудо голямо дали е в топ 100 или в топ 10,животът продължава.Тук някакви се палят,като че ли нещо зависи от тях играта на Григор,още на 15 септември,ще забравите всичко и пак...ток,вода,нет и т.н.

Гришо е най-добрият БЪЛГАРСКИ тенисист. Останалото са празнодумства.

Съвсем скоро Григор ще докладва успехите си пред Принца на Монако, защото ще получи гражданство там. България да него е затворена страница и престанете да го "връщате" в Родината. Нека има успехи, но за мен той отдавна не е българин.

Монако вече има тенесист на временното 24-то място. Браво мосю Григор, добре представяш Княжеството.

"Тенес" или "Тенис" се пише "българино"? Аман от невладеещи български език псевдо-българи, на които единствената "българска" черта е завистта към други истински българи!

Важното в случая е, че Григор за първи път след 2014 има спечелени 4 срещи поред. Да се надяваме този ход нагоре да продължи години напред! Важното е да се класира между първите 8 в следващите турнири. Придвижването в ATP топ 24 също означава по-лесни първи срещи, а не като квалификант да играе срещу топ 10 още в първата среща. Но се вижда и друго - Григор вече е във възход и играе по-добре срещу класни съперници, досега такова представяне му липсваше. Малко повече такава практика и няма да е далече времето, да го видим отново шампион на класни тенис турнири с името на България! Не виждам защо са подигравките към него за личния му живот или загубите - Григор е най-успешният български тенисист и никой друг българин не може дори да влезе в топ 300 или да запише топ 8 в класен Мастерс турнири. Редно е да се чукат по носовете останалите български "тенисисти" и техни "национални" треньори, които се оправдават с Григор за отборните си загуби. Това е връх на лична завист, злоба и комплексарщина и само за това те трябва да напуснат българския спорт!

Не го следя смехорана, ама на Олимпиадата тоя Чилич не го ли би като маче у дирек?! Иначе ясно, щом хърватчето е било Мъри на финала, който се е напънал на олимпиадата гори, а останлите трупат точки. Нашето момче уж отдъхна повече и от Чилич, па пак не му стигнали силиците, горкото, не го пускайте да играе за България само го цедите...

на Гришо аз много му се радвам. Всеки спортист има спадове и пикове, аз съм сигурен че ще се върне в десетката, защото може и му го пожелавам от все сърце. Точно в тежките моменти си личи човечността, защото точно в тези моменти имаме нужда от подкрепа, който не го е разбрал, значи е тотално осакатен и ощетен ....... Любовта е градивна, а омразата разрушителна, колкото повече се обичаме и подкрепяме толкова по-силни ще бъдем !!!!!

къде видя любовта на Гришо към родината.

Ако Григор беше проблемът на България и на спорта в страната ... но не е. Гришо е най-добрият ни тенисист за всички времена и чудо, което не сме си и представяли, че можем да видим. Добре, може и да не е идеален, но хайде който иска да мрази да мрази тихо, а да се радваме и подкрепяме по-шумно. Не за друго - едва ли ви става по-добре след критиките, но е тъжно да не подкрепяме и малкото успели в спорта.

ами като си му толкова голям фен отиди да го целуваш докато я няма черната мангуста и гледаи да не ти напълни устата

Спецовете по всичко пак издигнаха крайните лозунги ахахахах Григор очевидно подобри два аспекта от играта си - сервис и ретур, и резултатите не закъсняват. Хак да им е на лузърите, които се чудят какво и как да го мразят, защото самите те са неудачници. Колкото повече мразите по-успелите от вас, толкова повече доказвате как не ставате за нищо... Мога да се обзаложа, че нито един (абсолютно нито един) от плюещите тук Григор не е собственик на успешен бизнес или високо квалифициран специалист с висока заплата. Лузърите мразят останалите, защото на първо място мразят себе си и жалкарското си съществуване. Аре сега дружно на минусчето... :D:D:D

Пак повтарям- Скъп скучен тенис. Спорт за хамали - хамалски първи сервис в аут. За награда повтаряш сервиса. Красотата от разиграването е 25% от времето. Трябва промяна.

иде US Open i Бързо ще се върне на 50 място , което е реално за него. Докато цял свят гледаше олимиада, той се заби в Синсинати да прави пари и точки,но вече всички се връщат отново в играта и ще тръгне пак устремно надолу.

Олимпийския турнир беше много кратък. Мъри който спечели златото, успя да отиде на време и да стигне до финал в Синсинати.

"Надевай се", че тази надежда и злобата ще те крепи, но ще си още по-смачкан след Ню Йорк.

Този човек толкова ми е омръзнал, че се налага да излизам от стаята когато говорят за него....

Предател бил, печалбар бил. Аз лично искам той да печели точки за ранк листата. На олимпиадата не дават точки. Той трябва да влезе в топ 32 което направи за да може да прогресира по-добре в големите турнири. Следващата стъпка е да влезе в топ 16 и ще пропуска редовно първия кръг където свикна да отпада редовно. Бил отказал да играе за родината - че защо показват още българското знаме там. Значи вие предпочитате той да е номер 500 и да играе пред празни трибуни, но да играе за родината като онзи нашия дето никой не му помни името - не ви разбирам. Като не го смятате за състезател който играе за вас, защо го коментирате. Идете да оплюете някой друг от топ 100. Досега обаче толкова силно негативни коментари съм чувал само от познати които никога не гледат или не играят тенис и само слушат новините за резултатите и спечелените суми.

има едно нещо ,което се нарича престиж и това, което можеш да постигнеш на олимпиада, дори на Уимбълдън не можеш. Защо ли Надал отиде контузен да се мъчи в Рио вместо удобно да го спести и да иде да трупа точки някъде ?!? Затова единия ще е завинаги ВЕЛИК,а другия като остави ракетата ще бъде забравен от всички.

Чакай - каква е разликата между Надал и Димитров, като и двамата отидоха на Олимпиадата?! Да, нашият падна от Чилич, но не защото е искал, просто Чилич е по-добър в момента - нали и в Синсинати Чилич пак победи, не е защото Григор е искал да пада... Само омраза бълва от Вас, стига толкова негативизъм!

Да, но точно заради точките той се срещна първо с Чилич, който му е класически неудобен съперник, особено пък за първи мач. Сега нямаше шанс за добро класиране като се има предвид потока му: Чилич, Монфис, Нишикори, Мъри, Дел Потро. Извън медалите олимпийския турнир не е много престижен и героите завършили на 16то място се забравят толкова бързо, колкото и тия завършили на 64то.

Откъде знаеш, че Григор не е бил контузен в Рио? Григор никога не се оплаква с болест или контузия, но на последните срещи си влачеше единия крак и вероятно беше контузен... Ние българите можем само да му стискаме палци, да преодолее тези здравни проблеми и винаги да му бъдем верни фенове! Винаги коментаторите наричат Григор "Българина" и Григор е най-добрата ходеща реклама на България по света! Завистници на Григор може да викат за другите "български тенисисти", които ако не викнат срещу Григор, никой няма и името им да научи от тенис класациите след топ 300 или топ 500...

Браво момче, винаги съм вярвал в теб!

Абсолютно Гриша, спокойно,с усмивка и... напред!!!

В игрови план нищо не може да се промени за две седмици. Защо в Рио Чилич се учудва, че много лесно е победил а в Синсинати показа силна игра. Явно има голяма разлика когато играе за родината и когато играе за пари и точки. Ето защо не мога да му се радвам. И Джокович падна, но плака като дете а нашия дори не поздравява другите спортисти.

Защото кортовете в Синсинати и Рио са различни. От настилката не бяха доволни повечето тенисисти. Но за разликата в настилките знаят само хора, които гледат и разбират от тенис, а другите са просто "пишман патриоти", които не знаят какъв успех е да си между първите 100 в тениса, но не инцидентно, а с години.

Мнооого си тъп!!!

Припомнете си колко много специалисти преди две години го номинираха за бъдещия номер 1 -не може да са сбъркали всички те.Григор ще тръгне нагоре много скоро отново.

Ай дано. Ама надали. Принципно "специалисти" в тениса бол. Иначе да, и Джокович ( на него може да се вярва ) горе-долу дава надежди за Григор, ама не чак за първо място.

Показа изключителна борба и явно се връща в играта, но дано поне сегашният треньор успее да изтръгне от него грешките във важните моменти. Вече е на 25, натрупа опит, а за пореден път загуби тотално спечелен мач. Да седне и гледа 2-3 дни тактика на Надал и Федерер, защото да поведеш 2 пъти с 2 гейма и загубиш последен сет е ... твърде наивно. Все пак показа страхотна игра на този турнир

П Р Е Д А Т Е Л !!!!!!! ВЕЧЕ НЕ МИ ПУКА ЗА НЕГО !

Много ме е яд, че малко не му достигна да гътне Чилич. После на финала отнасяше Мъри като докер, празна щайга.

Напълно съм съгласен.Григор се чуства много добре срещу Мъри.Поне дано да е забелязал какви трикове използва англичанина когато усети че губи.Григир по всяка вероятност е по добър от Чилич в момента,само малко по вече концентрация в решаващите геймове.

Добър е. Бива го да изкарва пари. И толкова.

И да вкарва.