Екълстоун продава Формула 1 за $8.5 млрд.

Формула 1 е на прага на продажба на бизнес групата "Либърти Медия" от САЩ, пише германското списание "Auto, Motor und Sport", цитирано от Фокус.

Обратно в новината

Коментари - Екълстоун продава Формула 1 за $8.5 млрд. | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 15-та години, всички отбори бяха различни. Сега Ферари и Мерцедес имат по 4 отбора от общо 11.

Отказах да купя формула 1. Скука -15 автомобила се возят в колона, и нищо не се случва. Индикр е нещо друго -емоции от начало до края.

Има нещо вярно, за съжаление... :( Ф1 определено не е това, което беше, като караха Менсъл, Сена, Хил, Култард, Хакинен, Вилньов, Шумахер (колкото и да го ненавиждам)...

На човека му трябват пари да плати откупа на тъща си. Поне не съм чел за развръзка на това отвличане.

Chefo77

Кой плаща откуп за тъща си бре, пич! Да не са му звъннали да плаща, за да НЕ му я връщат? :)

Попрочетох туй-онуй за купувача и придобивам усещането, че една такава продажба ще разгони фамилията на спорта. Въпросната Liberty Group се занимава с покупко-продажба на печатни и електронни медии, спортни отбори и т.н. и рядко задържа собственост дълго време, а предпочита да превърта капитала. Бърни с всичките му... да ги наречем характерни особености, винаги е управлявал спорта еднолично и е заставал с лицето си и авторитета си пред всички решения, колкото и противоречиви да са били. Когато нещо не върви във F1, човек винаги може да напсува Бърни. Представете си вместо това решенията в F1 да се вземат в заседателна зала отвъд океана, от незнайни хора в костюми, които през живота си не са ходили на състезание, само на база финансови отчети и телевизионни рейтинги. Ясно е, че няма как да се изкопира "моделът Бърни Екълстън" с нов едноличен собственик, понеже в днешно време никой не е луд да се нагърби сам с бизнес за 8 млрд., няма кой да извади 8 млрд. собствени пари и никоя банка няма да отпусне такава сума на сам човек. Затова дори тази конкретна сделка да не мине, рано или късно F1 ще мине под контрола на някоя корпорация. Никой не е вечен и Бърни трябва да си тръгне в няко ймомент, но си мисля, че след съвсем малко време лудото инатливо старче ще почне да ни се вижда цвете в сравнение с това, което предстои. Така че нека гледаме състезанията и се радваме на спорта, докато можем.

Нещо гнило има тук, тия купуват Формула 1 за без пари....

Chefo77

Няма нищо гнило. В този си вид и с тези тенденции, Ф1 е тръгнала към небитието. Замисли се колко безсмислени ограничения се налагат на този ВЪРХОВ (в идеята си) спорт и колко безсмислени са състезанията. Ф1 е тръгнала надолу и Барни много навреме се е усетил да гушне парата...

Аз работя в СИВИСИ кепитъл партнърс. Най-големия дял от Ф1 е на нашата фирма. Нещо се е пообъркал авторът.

А кой ли стои за "Либърти груп"? Дали не е чичко Рокфелер любимеца на Сатаната?

как кои - китаи естествено! същите които притежават повечето неща в сащ..

Бърни - F1 за милиарди! Тиквата - България без пари...

Ти - глупав.

Без мозък...

Светът не отива на добре - аз по-безмислен спорт не съм виждал- то голфа е по-интересен=Голямо обикаляне зареждане гуми и фенове кво гледат не ясно шантава история!

Абе като не ти е ясна някоя работа, не се обаждай от задния чин неподготвен!

За човек с 3-4 състезания в кариерата си, добре припечели. ...А истинските звезди, в гроба. Гнусно ми е.

Ами да, припечелил е, нямат значение броя състезания, които е направил. Що не кажеш, как е искал да продаде тв правата на шефовете на отборите,за доста скромна сума и те са отказали. Човека е бизнесмен откъдето и да го погледнеш.

Купувачите да оставят Бърни на някаква длъжност във Формула 1. Човекът произвежда новини, и е безплатна реклама на Формула 1. А парите си ги е заслужил-отработил си ги е с акъла!

мм и за кво са му :) и той като Лукас .. продаде Филма на Дисни и те го оср..а

Защо са ти тези милиарди старо ? На ония свят ли ще ги носиш ? Аре малко благотворителност да ти се откъсне от старческото еснафско стиснато сърце , дари ги за благотворителност.

А защо не?Човека се е трудил яко цял живот и според теб трябва да даде всичко без пари?Всеки продукт си има цена и той е преценил колко Ф1 струва...ОК?

ок, нека си ги носи на оня свят