Костадинов за гола срещу Франция: Извинете!

Членът на изпълнителния комитет на БФС и бивш български национал Емил Костадинов отново е в центъра на вниманието на френските медии, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Костадинов за гола срещу Франция: Извинете! | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато съвременния българин се опомни и разбере, че парите не ги дава социалното министерство, а се заработват на пазара и футболът ще тръгне нагоре.

Преди 23 години беше тоя гол, но още се дъвчи. Като нямаме други подобни успехи, и след още 23 години пак ще го дъвчим тоя гол.

Помним те с гола срещу Франция, съсипването на ЦСКА и българския футбол.

утре ще ни се извиняват за пердаха който ще ядем поне 7:0 може се играе на точен резултат даже

Това футболистите и запалянковците им са много прости хора.

Стига сме обсъждали историческите събития от 681 г., да поговорим за СЕГА, ДНЕС и УТРЕ!!!

съгласен съм с теб. нека да поговорим за сега. в този ред на мисли да те попитам - щеше ли да има днес, ако нямаше вчера?

Няма какво да говорим. докато е това ръководство на БФС трудно ще имаме футболно бъдеще. До сега през неговото ръководство нямаме класиране на европейско и световно.

легендите да излезат на пред,да кажат за мигрантите .известните хора трябва да покажат пътя към хуманоста.срамно за тях да мълчат срамно да имаме такива звезди ама не хора

Това, са били едни славни времена! Сега обаче, както обикновено, ни залъгват със стари претоплени манджи. И да бяха просто стари, щеше да е смешно, но те са вече на четвърт век. Затова такова копане в миналото, на фона на ширещата се некадърност намирам вече за грозно!

По твоята логика не трябва да учите в школото за Аспарух, Крум, Симеон, Калоян, Иван-Асен...защото е минало и претоплена манджа. Ооооо, велика простота. Това си имаме и това си спомняме. Поне имаме спомени. Други и това нямат.

Винаги се чудя защо всички забравят първия му гол (изравнителния).Страхотен гол,мощен ,ужасен-неспасяем удар с глава,а по важност може би и по-важен от втория или най-малко колкото него важен.Страхотен мач на Емо,който без преувеличение сам победи французите.

Gugnelid

Безспорно първият гол беше ужасяващо пецизен и познавайки Костадинов и играта му с глава мога да кажа, че голът си беше уникат. Само че акцентът е върху втория, защото идва в последната секунда, защото е след такава красива атака, защото е с горна греда, защото е след коментара "може би последна възможност", който сам по себе си трябва да се чете като "и отново сме вън". Та така :) Аз за началото на мача не си бях вкъщи, но се прибрах точно за първия гол на Костадинов... голямо удоволствие - пускаш телевизора и такъв гол след минута-две :)

годината е 2016, нали не бъркам, в тази държава живеем в безвремие и обратно отброяване към края на дните ни....

Време,което няма да се върне. Нито за футбола,нито за държавата...

В България всеки живее с миналото и сега дайте отново един юбилей а какво са направили тия герои в последните години питам ,само юбилеи сменяне на какви ли не постове и нищо

Какви години бяха само. Гледах мача, в който победихме германците, заедно с немски колеги, с които работехме в Киев. Всички смятахме мача за формалност. Когато обаче победихме, немците изглеждаха като замаяни. Все пак намериха сили и ме поздравиха. Казаха - тая победа е по нужна на вас. В същото време от прозорците на съседните блокове, украинците стреляха, викаха и ликуваха за нашата победа. Ето тая радост, немците едва ли я разбраха. Какви времена бяха, а?

А аз бях с първата ми жена ( немкиня ) в Германия , в типична германска кръчма , в момента който натупахме германците , спонтанно почерпиха всички около 20 - на човека , само жена ми , аз и двама сърби си изпихме бирата , изпадналите германци е разляха по пода ! Но кръчмарката реагира внезапно и ги изгони всички до един ! Ех , времена ! ! ! :-)

Аз почерпих , а не почерпиха .

То сърбите тогава празнуваха повече от нас като бихме германците.

Бългаски герой.

Французите едва ли му се сърдят толкова на Коща - голът му сложи началото на нов цикъл при тях, който кулминира с една световна и две поредни европейски титли, а за нас се оказа, че сме беряли последните плодове на едно време, което - добро или лошо - се грижеше повече да създава,а не да руши.

Просто това беше единственото поколение, което имаше и възможностите и топките да го направи... и преди и след това, нямат нито едното, нито другото... :(

Като допълнение на всички постове да кажа, поразгледах линковете и от другите видеа, има едно от мача България Германия в София 3-2 с коментар на немски, при 2-0 за Германия немският кометатор каза "riesige Überraschung" или огромна изненада, представяте ли си какво беше това - Германия води 2-0 и това да е огромна изненанда, кога ли пак ще го доживеем това

Преди въпросния мач срещу немците в оня проливен дъжд имахме, мисля, 6 поредни победи в групата, така че си бяхме фаворити, особено и след психическата травма, която им нанесохме в Щатите.

Бях на 14, винаги ще помня тази вечер. Бях оклюмал, полу с гръб към телевизора, отчаяно играех тетрис на компютъра (16-ка). Баща ми и брат ми - оклюмали, чак им се реве. И изведнъж - лелее! Гооол, викове, крясъци, скачане, прегръдки... Не знам дали ще имам друг такъв момент в живота си, не мисля. Жалко, че моите двама синове няма да изпитат тези чувства. Абсолютно нереално, насълзяват ми се очите, докато пиша. П.С. дадохме и свидна жертва - сиямският ни котарак. Не излезна целият следващ ден изпод леглото. Милото животинче се смахна и докато беше живо още много години вече гледаше с една уплаха и недоверие в погледа. Като французин... Велико е да си Българин, не го забравяйте, дори и само заради този момент.

Разбирам те напълно, защото 20 години по-рано аз също бях на 14 години, когато в Лисабон Зума (Хр. Бонев) вкара втория си гол срещу Португалия и така се класирахме за първото световно в Германия, без загуба в групата

в Германия. на което сме се класирали. Първото участие на България на международно спортно мероприятие е на Световното първенство през 1962 в Чили, но не успяват да преминат груповата фаза. Същата развръзка става и в Англия през 1966, Мексико през 1970, и ФРГ през 1974.

На 16 бях, като че ли вчера беше си спомням мача. Едвам издържа сърцето! А после какви карнавали какво чудо беше!! Ех хубави времена! Нацинални герои за винаги!

Стига де. Да, беше, наистина донесоха голяма радост на хората тогава, но прекаленото преекспониране на всички тези 11-т или там 16-т футболисти....Досажда. Изсараха ги по-големи герои от момчетата дето са превземали Одрин и Тутракан.

Във футболен аспект само на спомени ни остана да караме (особено национала). Спор няма - голям момент си беше, но...

"особено когато идваш от такава малка страна като България. " --------- хайде стига с тая малка България бе! Не сме малка държава! Не сме! Май някои не познават географията! Info:територии на държавите в ес от гоогле: 16. България 110 992 км. България заема 16-то място от 52 държави в ЕВРОПА по територия. Това малка държава ли е? Не в ЕС...от цяла Европа ние сме на шестнадесето място от петдесет и две държави в Европа! Ние сме в челото по територия! По население само сме по малко...но все пак има и едни 4 милиона българи пръснати по света...ако се върнат ставаме 11 в държавата.

6++++

"Малка" не винаги се използва за размер, площ и т.н. А, в този смисъл..наистина сме малка държава. И стига си се пенил. Нямаме с какво да се похвали, за да бъдем големи. Освен с кухите националистически погледи в историята ни...10в. назад.

Лошото е, че после на Световното не му вървеше и не можа да вкара. Ако и на Световното беше вкарал 2 гола....

Костадинов се проявяваше в трудните моменти! В мача с Молдова за Европейското, никой от нашите не можеше да им вкара гол. Влезе Костадинов, вкара им дева голя и спечелихме, май с 2:1.

Всеки път като го гледам и настръхвам......възхита, гордост и радост-3 в 1 перфектната комбинация!

така е, но аз всеки път като гледам все ми се струва, че топката го удари в лявата ръка при поемането. може и да бъркам де, но така ми се вижда.

"Но когато ходя веднъж годишно в Париж, никой не ме иска", добавя Костадинов..Хаха..превода е грешен. Казал е "Mais quand je viens en France, en général une fois par an, surtout à Paris d'ailleurs, personne ne m'en veu - никой не ми се сърди"

Ставаме за смях вече с тези спомени!!! Да, велико време беше... Но същите тези "герои" закопаха днешния Български футбол!!! Бих заменил половината от тогавашната ни сила да дойде в сегашния ни футбол!!! По-добре са сме си на едно добро ниво, отколкото четвърти в света веднъж и години след това - пълни аутсайдери!!! Може и да не съм прав, но е тъжно, като сравнявам времето тогава и сега...

Въпросът не е само до управляващите футбола, в България преди имаше детски школи не само по малките градчета, а и в част от селата. И когато имаш толкова много деца трениращи от ранна детска възраст футбол, все някое от 10 ще е талант, а 1 на сто ще е гений.

Dobromir Dimitrow

По принцип сте прав, но смятам, че вината е точно в управляващите Българския футбол - бфс!!! За к'ъв чеп се събират и ни харчат парите, защо не се разпоредиха да се развиват детските школи, ами се ориентираха към трансфери на чужди футболисти?! За кинти, за много кинти ни продадоха, "четвъртите в света" и техните помощници!!!

Велик момент, но времето тече...