Близки до Шумахер: Понякога плаче, гледайки Женевското езеро

Според френското списание "Пари Мач", германецът се трогвал на разходките с количка край имението му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставете човека на мира бе!

Постоянно се спекулира със състоянието му, от време на време някой споделя нещо, което дали е истина или не само семейството знае. Решили са да не дават информация за състоянието му, това сице техно право. Не знам обаче дали не би било по-добре, да излезе съпругат му и да каже, Шумахер е в такова и такова състояние къл днешна дата, ако се подбри или влоши ще ви кажем. Струва ми се че по този начин ще намалят фалшивите новини за него.

В случая добре са казали "германецът". Обикновено определение, за разнообразие. Няма да се оправят журналистите ни, ако тиражирате нападки срещу свестно написани статии, каквато е в случая. Липсата на клюки показва, че е зле, и прогнозите са да остане стабилно такъв. И все-пак да му пожелая оздравяване, какво друго?

Оставете човека на мира бе.представяте ли си какво му е.

Найстина е лошо това и дано поне се пооправи. Аз си плача, когато получа превод от 204.49 евро в сметката си всеки месец. Мълчи народе затъпени... Към светла тъмнина върви...

зящо не идеш в чужбина

Chefo77

А да питаме ли защо не работиш на място, на което ще плачеш на поне 210 евро?

"германецът" - за едно величие в спорта звучи с известно пренебрежение. докато за други, които още се състезават се сипят титли - легендата, звездата и т.н. Тази тема можехте да я спестите - има нещо унизително в нея. Това показва защо семейството му не желе никакви вестникари - сто на сто Михаел е пожелал да бъде така, защото е наясно, че има такива, които ще злорадстват тайничко. Пожелавам му да се възстановява бавно и сигурно - има великолепна физика, мозък-бръснач, стават и чудеса. Стискам му палци!

на онзи, когото някакво списанийце нарича "германецът" (защо ли си мисля, че новината е фейк?): Шампионски титли: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) Поредни титли: 5 (2000 – 2004) Победи: 91 Поредни победи: 7 (2004, Европа–Унгария) Победи за един тим: 72 (Ферари) Победи на една и съща писта: 8 (Франция) Победи на различни писти: 22 Най-дълъг период между първа и последна победа: 14 години, 1 месец и 2 дни Втори места: 43 Подиуми: 156 Последователно завършване на подиума: 19 (САЩ 2001–Япония 2002) Завършвания в зоната на точките: 190 Последователно завършване в зоната на точките: 24 (Унгария 2001 – Малайзия 2003) Обиколки лидерство: 4741 (22 155 km) Пол-позиции: 68 Стартове от първа решетка: 115 Най-бързи обиколки: 76 Дубъли (Пол и победа): 40 Трипъли (Пол, НБО и победа): 22 Общо точки: 1,519 Най-много точки в догонващ сезон: 121 (2006) Най-много победи в догонващ сезон: 7 (2006) Победи на Индианаполис (всички състезателни класове): 5 Победи на Монца (Формула Едно): 5 Победи в един сезон: 13 (2004) НБО за един сезон: 10 (2004) Точки записани за един сезон: 148 (2004) Завършвания на подиума за един сезон: 17 (100%) (2002) Най-рано спечелен шампионат: 6 оставащи състезания (2002) Последователни години с победи: 15 (1992 – 2006) Последователни дни като шампион: 1813 (от 8 октомври 2000 до 25 септември 2005)

Стига бе, сега ще излезе, че е обидно да си германец. Или според вас е българин?

от една страна, но е доста глупаво да определяш Шумахер като германец, понеже целия свят тъне в неведение, че е такъв. Това е едно безлично определение, което е дори обидно в контекста на новината. Прочети пак това подзаглавие: "Според френското списание "Пари Мач", германецът се трогвал на разходките с количка край имението му" звучи тъпанарски. отвсякъде. така че хайде моля ти се. ако вие не знаехте, че е германец, това говори зле за вас - щом имате нужда някакви вестникари да ви информират. а не, че да си германец е обида. германец бил (не легенда, каквато е), пък с инвалидна количка го разхождал (а е бил краля на формула 1), като гледал езерото плачел (мъжът, който никога не би желал някой да го съжалява). на мен ми дойде в повече. но явно вас ви устройва да четете написани по този иезуитски начин новини.

с риск да ви жегна - би било уместно Пари мач да пише за Григор Димитров като за "българинът", защото е на друго стъпало в спорта. Освен това той е активен спортист. Освен това се дава информация, която не всички знаят. Нека не се заблуждаваме, че става дума за две равностойни величини в световния спорт. Михаел Шумахер е наистина световноизвестен и такъв ще си остане. Прегледайте списъка на постиженията му. И то във Формула 1. Където спортистите си залагат в буквалния смисъл живота на пистата.

Шумахер има много фенове, които имат право да знаят как е той. С какво право жена му и който да е друг ще налагат информационно затъмнение. Само те ли се притесняват за неговото състояние? Парите са им изяли мозъка и са спрели да мислят, явно.

че бил плачел като гледал езерото? съжали го, нали? а вярно ли е? или някоя болногледачка е изкарала франкове, за да даде тази "информация"? точно затова хората не желаят да дават никаква информация, а най-вероятно това е неговото ожелание. Той не се състезава вече и е вън от активния живот. Толкова. Ако си отиде от живота, това ще се разбере.

Ти сериозно ли задаваш този въпрос? С правото на негова жена. Кой си ти, че да ти дава информация?

аз плача като гледам как циганите превземат съседната махала зле ли ми е?

Да се подобрява! Често славата е тежък товар и си има своята цена...

Шуми е легенда. Много е тъжно, че се получи така. Такова нещо трябва да накара мнозина да се замислят. А тука не се научихте, че думата "информация" няма множествено число.

Понякога се питам дали изобщо още е жив. То бива тайни бива, ама това е прекалено.