Коментари - Чеко Перес и "Ред Бул" са над всички в Саудитска Арабия, Алонсо слезе от подиума | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ФИА се принудиха да отменят второто наказание.Стана скандал.Имаха 35 обиколки да решат ама взеха решение чак след края на състезанието.Копеленца гадни.А макс три пъти подред прескача един и същи завой.Всъшност и една от тези обиколки му беше фастест лап.Ама за ред бул проблем няма.

не ФИА, а маФИА.

Don-K

Алонсо си запазват 3то място и има 100 подиума.

Fuck FIA!!!

Колко човека забелязаха:рейс инженера на Перес му каза да намали малко но Перес се усети и не спази инструкцията.Опитаха се да го прецакат.Заради Макс.Аман от простотии.Не стига че му подариха титлата 2021 Ами сега и това.

Май наредиха и на двамата да свалят темпото с половин секунда, ама и двамата не отговориха

Надушихме фенчето на маймуната

Моя грешка:наказали са Алонсо.няма 100 подиума.Ограбиха го.Никой не е пипал колата.Крика беше под колата но не е била вдигната.С лека ръка дадоха титлата на Верстапен сега за глупости му дадоха 15 сек наказание за да може ръсел да вземе трето място.и то наказание след края на състезанието че да не може да реагира.Пу мамичката ви!Единствения който за няколко обиколки застраши ред бул.

Първо:Безумно предимство за ред бул.Второ Макс явно не е господ щом кара 24 обиколки зад чеко и успя да стигне на 4,6сек от него.Трето и не по малко важно:100 подиума за Алонсо.На 41 години.Тъй че Верстапен е един ушат келеш който изобщо ама изобщо не заслужава да има толкова титли колкото Алонсо.Лично аз мисля,че ако Алонсо имаше кола каквато има Макс последният никога нямаше да е световен шампион.Е лека вечер на всички.

Алонсо не е на подиума, наказаха го за жалост и отиде четвърти. Ограбиха го

Чак ограбиха... не, има си правила и при едното той си е виновен, че не спря на старта както трябва, а при другото механика, който не изчака достатъчно. С това ФИА показва че няма да има никакви компромиси и в следващите съзтезания.

Chefo77

По-скоро FIA показва, че всеки може да бъде наказан, с каквото и когато преценят. Ферстсапен поне 3 пъти "изтърва" един и същи завой - някой нещо ... ?

Може да изтърваш колкото си искаш завои, стига това да не ти дава предимство. Т.е. да не подобриш времето си за сектора.

Чернилката пак се изложи

Толкова си може

Страхотен Алонсо, ако беше с редбул щеше да е първи.

негрото пак се провали.

Chefo77

Съжалявам, но стюардите определено подкрепяха РедБул. Първо - "неправилната" позиция на Алонсо изобщо нямаше влияние върху посоката на движение след старта и наказанието беше пресилено. И второ - Строл изобщо не беше на пистата, камо ли на опасна позиция, за да изкарат автомобил на сигурността. А "обяснението" защо са решили да я изкарат - че нямали камера, за да видят къде точно е спрял болида - е меко казано смешно. Да, Ред Бул си заслужиха победата, вероятно щяха да я извоюват и без намесата на горепосочените лица, но не е коректно така!

Далеч съм от фен на Редбул, даже обратното, но не работи точно така. Алонсо беше извън линията, което в забранено (поради същата причина Окон беше наказан миналото състезание) За Строл - ако колата му не в била напълно зад бариерите, няма как да не пуснат кола за сигурност. Ако друга кола изпусне завоя и се удари във вече спрялата…. Иначе Редбул са безумно бързи и този сезон битката ще бъде за 3,4,5 и надолу

Chefo77

Окон беше настрани, Алонсо беше направо. Гледай пак снимки, ще видиш. Настрани има възможност при стартиране да блокира съседен пилот. И виж на Строл къде беше оставена колата, от посоката, която идват, болидът не се вижда - и никакъв шанс някой да се удари в него, дори и да напусне трасето. Просто пресолиха манджата - и оправданието за това беше идиотско. Наистина ли от толкова камери на пистата, не могат да видят болида повече от 30 секунди (защото толкова време мина между обявяването на жълт флаг и автомобил за сигурност)??

Chefo77

И още нещо - второто наказание на Алонсо е абсолютно идиотско - защото той така или иначе трябваше да спре в бокса, когато излезе колата на сигурност. Какво трябваше да направи - вариант 1 - остава на пистата и влиза в бокса след края на цикъла (по-добре да не излиза изобщо) или вариант 2 - влиза, сменят и заминава - и отнася 10 секунди, че не си е изтърпял наказанието? Той хем чинно изтърпя 5-те секунди, хем го наказаха още 10 защото го е направил ... Не е честно просто.

Кой въобще гледа тая тъпа формула?

Аз и майка ти