17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при посрещане, атака или блок е основният личен враг на всяка наша състезателка и точно тук е мястото на треньорския щаб да внесе спокойствие и увереност в действията им чрез промяна в стила на играта. Всяка една от състезателките ни има игровите възможности да надделее над всеки противников играч и това га доказаха в не една и две твърде сложни игрови ситуации! Нервниченето ги прави неуверени и стават предвидими в действията си за съперниците, защото вместо с точност започват на игралното поле да действат със сила и с повтарящи се движения и похвати.

За съжаление, както обикновено това са ни възможностите в момента .... Имат възможност да израснат и да придобият опита, който им е нужен, но дали ще успеят да се справят и като индивидуалности и като отбор времето ще покаже, .... дано да успеят да реализират потенциала си ... Само за информация сръбкините са настоящите световни шампионки ..... !!!?!??!!!!!?????!!!!

Когато водиш с 2 : 0 гейма , а в крайна сметка загубиш, това е по вина на треньорския щаб /според мен/. Явно са ни разгадали " играта" и е трябвало да се нанесат корекции или съответна промяна , които явно не са последвали.

Ще започна пак да гледам БГ волейбол когато чуя, че инженера е подал оставка.

Правят хубав волейбол и много се стараят, но това което показаха като начин на игра при посрещането и атака го повториха и днес, а противниците им не са слепи и много бързо се ориентираха в еднообразният им стил на игра и за това и вчера и днес при убедителна преднина на нашите успяха да обърнат играта в своя полза и да спечеля срещите. Очевадно е, че в себераздаването и стремежа за високо представяне на терена нашите се сбутват една друга при посрещането и оставят непокрити места при блоковете. Това не е грешка на играчите, а е грешка на треньора и неговия щаб, защото те дирижират играта и всяка от състезателките трябва да знае своята зона на отговорност и чие място и кого прикрива при блок. Разбира се има и други моменти, които трябва прецизно да се анализират и своевременно да се отстранят слабостите, защото това е колективна, а не еднолична, игра на терена и неколкократното повторение на заучени положения или атаки с един и същи играч се превръща в наша слабост и оръжие в ръцете на противостоящият ни отбор. Неоспорима истина е, че състезателките имат игрови възможности и талант, но им трябват още сработеност на терена и всяка да знае не само какво да прави но и по всяко време и във всяка ситуация с коя друга състезателка кога как да се комбинира, физическа и психическа устойчивост и своевременен анализ и реакция от треньрския щаб на всяка, дори минимална, промяна в стила и начина на игра на съперника. От сърце им желая успех, защото имат всички възможности и да не допускат да се прояви съперничество на лична основа и дрязги в целия състава на отбора и неговото ръководство! Ще има и радостни и горчиви моменти и заедно с похвалите ще има и упреци и хули, но те са резултат не само от усилията и работата на всички от националния отбор, но са и отражение на личните виждания и разбирания на отделните хора, независимо дали са зрители, съотборници, настоящи или бивши спортни деятели или състезатели или пък са от най-високите етажи от спортната администрация. На истина състезателките имат всички възможности и способности да се справят с всеки един съперник, но им трябва не само спортен талант, но и своевременна реакция на всяко действие на противниковия отбор! Още веднъж успех и късмет във следващите не малко и особено трудни срещи в тази международна волейболна лига!