17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кадри, които няма да се повторят и след още 50 години. Незнам как се чувстват участниците в този отбор от 94-та. Дали се радват , че са единствени или им е тъжно, че няма да бъдат наследени. Днес няма футбол в България. И футболитите нямат и 10% от това, което тоязи отбор имаше.

тогава бях наистина жив.....всяка секунда беше голямо изпитание и всеки наш гол - сбъдната мечта....дали някога пак ще съм толкова щастлив ??? по улиците се изливаше щастливото шествие на опиянения народ..Футболистите ни бяха ВЕЛИКИ !

Лично аз бях в шок, не можех да повярвам, че е реалност ... Да бием Аржентина на Марадона, Каниджа и Батистута на световно първенство с 2 на 0... Беше велико! Неповторимо! Поклон пред всички, от оня изключителен национален отбор, който имахме! Поклон!

От 25 години повтарям , че това "златно лято" беше една много голяма , галактическа СЛУЧАЙНОСТ , при която КЪСМЕТА , като една малка снежна топчица (двете бързи дузпи на Стоичков срещу Гърция) се превърнаха в една лавина , която естестевно беше подсечена срещу Роберто Баджо , но чиято вътрешна кухина разкриха Амокачи и Амунике и затвърдиха Андерсон и Ко. Кухината се видя и на следващото европейско и световно! Това е Истината , да ли ви харесва или не - няма значение!

Също и "звездите" се бяха подредили : втория мач бе срещу най-слабият отбор, който беше решен стратегически от 2 дузпи срещу гаучосите - уникален подърък - отстраняването на наркомана МараДона и психически срив на аржентита както винаги - уникалното тото 6/49 срещу вечно неудобните индианци върха на еуфоритя срещу удобните по традиция Клинсмановци

Аржентина прегази Нигерия, но в деня преди мача остана без основния си играч и въпреки това водеше мача и гонеше победата, а нашите са играли за равен и с огромна доза късмет вкарват при една контра и от корнер в самия край на мача...

А хапчетата, изпи ли си?

Гърция стана европейски шампион, а Хърватска има два полу финала и финал от последните няколко световни първенства!

Май масовката с минусите са за хапчета, голяма работа - късметлийско 4-то място! Късмет на Парк депренс, късмет срещу аржентина(точно преди нашия мач да изгонят краля Марадона), късмет на дузпите срещу мексико някак пак с късмет победиха Германия и после още две загуби...

Вижте само в какви отбори играеха футболистите ни тогава: Стоичков - Барселона Костадинов - Порто Балъков - Спортинг Лисабон Лечков - Хамбургер Пенев - Валенсия Съвсем не е за учудване това, което постигнаха в САЩ 94-та. А сега нямаме нито един футболист в престижно първенство. И докато е така ще падаме от отбори като Косово, Черна Гора и т.н.

Наобратно си ги разбрал нещата. Тогава футболистите ни биеха не защото играят в големи отбори, а играеха в големи отбори защото биеха. Просто бяха добри футболисти. И сега имаме много футболисти в големи клубове, но за съжаление само нощни.

Единствения мач в живота ми когато съм се радвал че Марадона няма да играе.Нека си признаем с Марадона в отбора и една точка да бяхме взели щеше да е чудо.А това световно той беше в топ форма.Като добавим Батигол и Каниджа и ставаше страшно. Обичам ви лъвове от 1994 и съм вечно благодарен за емоциите и радостта че съм българин през това лято!!!

Съгласен напълно.Сега футболисти стават връзкарчета като Ники Михайлов заради лесните пари и квите по чалготеките.Тогава футболисти бяха обикновени провинциални момчета.Заплатата на Стоичков например в ЦСКА беше 250 лева и с премиите да е стигала 500-1000 лева.Много добри пари за 80те, но не си купуваш яхта на 20години с тях нали. Е там е проблема.Имаме добри таланти, но нямат шанс да станат футболисти ако са бедни и не живеят в София.

В математиката има един закон: Ако в реда от случайности се случат повече от 2 поредни тогава говорим за закономерност. Който е практикувал някакъв спорт и се е състезавал знае че в такъв вид състезания късмета помага понякога но само ако си на едно ниво с противника.Иначе просто губиш.

Да кажа на по-младите за какво става въпрос в този мач.Аржентина преди мача беше водач в групата с 6 точки нашите бяха с 3 и Нигерия с 3.В другите групи обаче нещо се беше объркало сега не си спомням .Затова аржентинците решиха да вземат по-слаб поток като завършат на благоприятно за тях място в групата и паднат от нас .Така те се целеха хем да избегнат Италия на 1/8 финал ако са първи в групата хем да избегнат тогавашният световен шампион Германия на 1/4 и потокът им при стечението на обстоятелствата което ги прати на 3-то място в групата ги пращаше в наглед лесен поток с Румъния на 1/8 финал и Саудитска Арабия или Швеция на 1/4 финал.Така и стана аржентинците паднаха но сметките им бяха криви защото още следващия мач загубиха изненадващо от Румъния 2:3, Нигерия излезе като победител в групата но падна от Италия на 1/8 финал.

Браво Цанко!

Абе що не се скриеш.... и на латинеца ще ми пишеш- кафе си ти бе продажник балгарски?

Нищо не разбираш мой човек. Казавам ти го защото аз сам бил в Аржентина. Те бяха в шок от случилото се с Марадона- но сметки не..ние имахме велик отбор, който можеше да бие всеки, е в лош ден и падахме от по-посредствени отбори. Но Стойко както те му викат на Стоичков беше който направи разликата в този мач, както и срещу германците. Срещо Italy бяха гроги(тях ги бяхме били преди световното с десет играчи— бяха изгонили Любо Пенев.

Нещо обаче не ми стана ясно логически, като стана въртележката и трите отбора се класираха с по 6т. какви математици са били Аржентинците та да се поставят на трета позиция умишлено и да се класират нгоре като трети най-добри отбори? Като обяснаваме на младите е добре да им се казват верните неща щото като ни хвант в крачка после всичко е смях наборе...

Случайно същия отбор беше 5-6г. без загуба в София срещу Франция, Дания, Сърбия... Помниш ли?