Григор на нивото на Рафа и Ноле - наистина ли? (анкета)

Ракета №1 на България демонстрира самочувствие, но дали с право?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Григор Димитров прочете това което ще му напиша,ще има нови , по-големи успехи. А това е: ПОСТАРАЙ СЕ, ДА ИГРАЕШ ХЛАДНОКРЪВНО - БЕЗ ЕМОЦИИ И ДВИЖЕНИЯ ИЗДАВАЩИ ВЪЛНЕНИЕТО НА ЧУВСТВАТА ОТ СОБСТВЕНИТЕ ТИ ГРЕШКИ - БЪДИ С "БИСТЪР" РАЗУМ !!! Тогава ще успееш!!!

Абе разбирачите, не видяхте ли , че само Гри гор затрудни Джокера на последния турнир. Или не ви интересува позитивното.

Григор психически има подобрение. Напоследък мотивацията е пробле,м

Първо: На Григор психиката ще му доди, кога вече няма да е годен физически, това е неговата драма :) Второ: Какво прави още с този Валверду....тренера на Джоко е стоял цяла година свободен...Джоко си го върна преди Ролан Гарос и отново прави чудеса....а за наш Гришо си гледа старата чанта в Инстаграм... има една хубава поговорка, която го описва най-добре - Г.ъ.з, глава затрива...държи се, сякаш е на 16г....

Чудя се как Дани Валвердо не вижда проблема и не го решава и явно отношенията им се влошават. Григор не отиде на сватбата му. Или на Григор му се свидят парите за психолог, който да го светне как да не се скапва при първия проблем,а да устоява, да не греши и да си вдига нивото.

Не е важно какво пишат по форумите някакви местни и вносни неудачници, важно е какво казват и пишат за Григор Димитров колегите му и доказаните авторитети в световния тенис. Те освен, че се радват на успехите му, отбелязват и това, което би трябвало да подобри в играта си като го правят изключително добронамерено.

Щом е бил някои от тях, значи е бил в мача не на тяхното, а над тяхното моментно ниво. Въпросът е да има повече такива мачове. И с тези резултати да остане, дори сега да спре да играе, Григор прослави родината си и ни накара да се гордеем с него. Това е истината. Негативните коментари са плод именно на желанието на пишещите Григор да печели постоянно, което засега за съжаление не се случва. В този смисъл тези коментари са в подкрепа на Григор, изразяват все още някакво очакване. По плодни дръвче се хвърлят камъни, нали така.

Напълно вярно, но е зле психически и това му пречи в трудните моменти когато губи да се върне в игра. Ако е настроен психически е истински номер едно

Не може да му се отрече , че е най-добрия тенисист , сред ебачите !

Като данни да, но когато си зле психически отиваш извън топ 50

не разбрахте, че прекалявате с броя на темите за Григор? Проявете малко умереност все пак. за съдържанието - няма сми да говорим. дразнещо е.

Все едно чета Пази Боже сляпо да прогледне. Това е Григор.

Как стана номер три? Май и в тениса има игри! Точно преди срещата с Григор, Надал взе че се отказа, и си тръгна.

Колко точки ще загуби от Мастърс в Лондон?

1500 и ще отиде там където му е мястото - след 30-то място. Тази година не игра грам! Всъщност, това според мен му е най-лошата година, откакто стана известен!

Благодаря. Ще видя и онези 250 точки от София. Само как прецака България и феновете си, няма да ви кажа.

Гледам тука някои хора обиждат Григор на българин. Да вземат, да се спрат. Монакото по му подхожда.

Добър ден. Изкушиха ме редакторите на Дир.бг...Мислех да не пиша за този г-н Григор. Имам един въпрос към аудиторията: КАКВО ОЗНАЧАВА ДА ИМА ПОТЕНЦИАЛ? Става дума конкретно за г-н Григор и общо като понятие. Защото понятието има силно субективен характер - нали? Аз също мога да твърдя, че имам потенциал да победя Федерер, Ноле и Надал. Само дето никога няма да се изправя срещу тях. Но мого да твърдя, че имам потенциал, или други да го твърдят публично. И до момента в, който случайността едно на милиард, на куб ме срещне с някой от тримата и той ме спука от бой, все мога да си твърдя, че съм им на нивото и имам потенциал. Та и с потенциала на г-н Григор така. ИМА ГО, И ИМ Е И НА НИВОТО.....

"Потенциал" е латинска дума и на български се превежда като "възможност". Сега вие сами казвате,че възможността да срещнете някои от тримата най-добри е едно на милиард - тоест близка до нула. Тоест вие нямате потенциал даже да играете някога с тях. (както и аз) А Григор има - да е жив и здрав той още много пъти ще играе с тях. Дали ще побеждава или губи е друг въпрос. Сега, хубаво ще е да прочетете точно интервюто на Григор, може би най-добре на английски, защото за съжаление превода на мен ми изглежда съвсем леко подвеждащ именно поради желанието на журналистите темата да ни жегне и да ни накара да коментираме. Според мен Григор си дава добре сметка за статистиката и искаше само да каже че като игра може да се мери с тримата най-добри. Той самият си признава и "не се страхува да го каже" както сам се изрази, че в определени моменти психически не може да издържи на напрежението в ключови моменти. Също така по отношение на статистиката той все пак е побеждавал поне по веднъж всеки от тях. Освен това загубите му са доста често много оспорвани. Така, че ми се струва неуместен израза "спука от бой". В заключение не мислите ли, че няма да е излишно да го подкрепяме малко повече, без да го хулим, като аз не съм против критиката, стига да е градивна...

Благодаря за отделеното време. Но все пак? Аз имам потенциал нали? Обратното твърдение би било невярно. А и още нещо - На въпрос би трябвало да се отговаря като в Библията - Да , да или Не, не, защото всичко друго вкл. и многословието е от лукаваго.

на което не дават любимата играчка: искам играчкаааааа! - Няма! Не слушаш! - Искам Гришо да е Н1. Искаааааам!!! Григор: Няма, защото не заслужавате! - Ми тогава ще ти викам НЕКАДЪРНИК. А ДА ВИДИШ СЕГА!

Самохвалко ...... Много голямо самочувствие БЕЗ НИКАКВО ПОКРИТИЕ НА ДУМИТЕ МУ С ДЕЛА И ДЕЙСТВИЯ .... Бият го мач след мая, година след година ...... не се вижда как е достигнал тяхното ниво ..... Ако си достигнал тяхното ниво ще се редуват победи ту за тях ту за него, примерно една за тях една за него ......, а не да пада колкото пъти играе с тях във всеки мач ..... Жалък е .... Да вземе да си затвори устата и да набляга повече на корта и на тениса, че там се вижда, че ИЗОБЩО ГО НЯМА НА КОРТА СРЕЩУ ВСЯКАКВИ ПРОТИВНИЦИ ..... Такива изказвания са излагащи .... Видяла жабата, че подковават коня и тя дигнала крака .........

Техническите възможности на Гр. Димитров са категорично в ТОП 5 на световния тенис, но във всичко останало той така и не можа да порастне. Като се започне от селфитата, през елементарното ниво на отговори на въпроси при журналистическите интервюта, през меко казано странната му позиция, когато трябва да играе за България, та се стигне до публичния му личен живот, с непрекъснати коментари за подчертания му афинитет към застаряващи жени. Оттам следва и крайно лабилната му психика при по-голямо напрежение-повод, само преди две седмици от Sky sport да му препоръчаш психолог. Крайно време е да скъса с упорито непорастващото дете в себе си и да приеме, че трябва да се докаже на корта и при ПО-МЛАДИ жени, като мъж.

Напълно съм съгласен. Подкрепям!

dotan

Та кои технически възможности са в топ 5? Защото сервиса му много куца... ама много...

Айде още един критик.. Ами Григор си го беше почти победил. 1-0 сета и водеше във втория сет. Както самият той каза психически не издържа да затвори мача...

dotan

Григор цял сезон ПОЧТИ побеждава... играчи извън топ 50... няма какво да коментираме.

"почти"

Кому е нужна тая анкета? Върхътна простотията е да питаш хората за нещо, от което не разбират. Авторът е не просто глупав, а вдлъбнат... Прдлагам следващата анкета да е на тема ядрен синтез или плътност на свръхновите звезди. Ще бъде много полезно за масата хора. Пфу!

Разликата между тенис и ядрен синтез е от тук до Луната и обратно. Българинът по природа си разбира от спорт и политика, следователно анкетата си е абсолютно резонна!

Ами да Гришо е много добър. Не видяхте ли Федерер в Синсинати как игра - то двойни грешки, то какви ли не други грешки допусна. Ами нали е ас, ама и той не е безгрешен. Стига сте плюли по Григор. Момчето ни е златно.

Айде да видим първо дали Григор изобще ще е на корта на годините на Маестрото ,а ?

dotan

Хммм хайде сравни този сезон колко двойни грешки е направил Федерер и колко Гришо... мисля, че статистиката няма да е в полза на Гришо... За съжаление Гришо никога няма да се доближи до нивото на Федерер нито до успехите му...

Григорчо никога няма да достегне Надал Ноле или Федерер има доста хляб да изяде докато ги стегне

Нарерихте как да измерите кой по- по- най...затова има специалисти и спортисти. Какъв е смисълът да питате Сулю и Пулю, какво знаят те за тенис..

НИКОЙ НЕ ГО ПЛЮЕ ГРИГОР ДИМИТРОВ! ТОЙ САМ СЕ ПЛЮЕ ! МОЖЕШЕ МАЛКО ДА ПОМИСЛИ ПРЕДИ ДА СЕ ИЗКАЖЕ ПО ТОЗИ НАЧИН.

Дupнuцu, колко ви плащат за да ни занимавате всеки ден с Григор?

Това дори новина, а по-скоро написана тъпотия на некадърен “новинар”. Жалки сте?

Григор е голям талант. Това, което му пречи да достигне номер 1 е психиката. Като спортни качества мисля, че може да се сравнява с най-добрите. Не случайно в почти всеки турнир негови отигравания са в класациите. ОБАЧЕ..... За мен той е български спортист и НЯМА как аз да спра да го подкрепям...камо ли да го плюя така просташки. Дори и оттук нататък да върви само надолу той вече отдавна е надминал с много всички български успехи в мъжкия тенис...както и всички нас тука дето си чешем езиците в този форум.... Успех Гришо!!!

Евала за коментара! Бях започнала да си мисля, че само промити мозъци пишат тук...

ти и този за гришо .. това си е жива промивка да подкрепщш някой само защото е българин.

Браво бе, пич...ами поддържай тогава някой друг! Ако искаш подкрепяй Мъри или Надал (не че имам нещо против тях, супер тенисисти). Ако искаш даже можеш да се кръстиш на тях като оня Манчестър Юнайтед... И знаеш ли кое е най-жалкото...точно такива като тебе утре ще се чудят и жалват, че в България няма качествени спортисти и въобще животът бил отврат... и целият свят ще им е виновен затова... Само бих искал да те видя в ролята на успелия българин...Защото искрено се надявам, че те бива и за нещо друго освен да сипеш негативни коментари по форумите...

Да гледаш и виждаш със собствените си очи не значи че си промит.Промит е когато имаш желание да видиш нещо което никога няма да се случи или вече се е случило в съня ви.

вземи малко да почетеш преди да пишеш.

Ми напиши нещо де..ще го прочета...

Kenn1111

Смешен и жалък е ако наистина го е казал.Вече бая време се мота в тениса а реално големите успехи са му 2.И то в година когато повечето от елита не играеше по една или друга причина.Тая година е съвсем зле и не вярвам да постигне кавото и да е.Ще е щастливец ако остане в десятката .

Е добре де, като е толкова жалък кой е другият българин който е постигнал повече..Или имаш намерение да го задминеш..аз и с теб бих се гордял ако постигнеш нещо в тениса..

изобщо не разбираш за какво иде реч в тази анкета?!?

Много си нахъсан бе!?Стигна до номер 3 в света и да си в десятката,също е голям успех!Ти така се изказа все едно ти си постигнал по-големи успехи от Григор!Вземи се скрий някъде!Смешник

dotan

Да, в десятката ще е още малко... топ 3 се задържа до първия голям турнир за сезона и веднага слезе надолу... Всичките му постижения бяха благодарение на късмета да се контузят някой от най-добрите... В края на сезона за съжаление ще е в най-добрия случай около 15то място... Не отричам, че това е голям успех особено спечелените финали и много се надявах 3тото място да не е случайно и да постигне нещо повече този сезон с летящия старт от 3тата позиция, но той показа, че го затрудняват играчи около топ 100... загуби много мачове с играчи извън топ 50 и резултата го показва ранглистата постоянен ход надолу... а накрая на сезона ще загуби още 1500точки, защото трябва да стане чудо за да играе пак на финалите, а там той трябва да защитава тези 1500 точки...

Роска вика: "Нещо хубаво да кажете за Григор?! А? Някой?" Добре ве, айде аз да изокам: "ВЪРНИ ПАРИТЕ ЕЙ! ВЪРНИ ОНИЯ ПАРИ НА ФЕДЕРАЦИЯ, КОИТО ВЗЕ, ЗА ДА ИГРАЕШ В СОФИЯ И ПОСЛЕ СИ БИ КАМШИКА И СЕ НАПРАВИ НА БОЛЕН!" "ВЪРНИ ПАРИТЕ!"

Нещо хубаво да кажете за Григор?! А? Някой? Наистина не разбирам, след като ви чета коментарите,защо го гледате? То ви е голяма мъка : " Победи ,ама трудно и следващият мач ще падне! Никога няма да стане номер 1! Няма психика,няма бекхенд,няма сервис,няма ретур,загуби му се форхенда....не става ....а и най-новото-не анализира играта си",(чудя се как играе изобщо,като ви чета) !!! Защо си го причинявате ,има къде ,къде "по-добри" бг. тенисисти ....по чалънджърите!

какво се кахъриш.

не гледам никога специално заради него. Просто си следя големите тенис турнири и се кефя когато се получи здрава битка, дори да е с играчи извън топ 10 или 20. Случавало се и в женския тенис да гледам здрави битки , а много от жените в топ 10 го слагат в малкия си джоб по борбеност и психика твоя любимец.

Изцяло съм съгласен че за съжаление българите сме крайно негативни..и то към успелите българи..дали е от комплекси или от слабоумие не мога да преценя. Спечели Гришо турнир и по форумите тишина...падне няколко поредни мача и вече сме на седмото небе...Некадърник бил, незнам какъв си бил...Интересно ми е как ли се справят с живота тези, които го плюят...

като спечлеи го изкарват бог, а той печели когато отсъстват големите. и след един такъв случаен успех следват няколоподред турнира, в които се случва реалното и си мълчите всички негови фенове, нищо,че сте скачали до небето .

Така е ...като загуби не ми е приятно... защото го поддържам..като българин.. Поддържайки го аз поддържам и себе си... Едно време като излезехме в чужбина и хората като кажеш че си българин се сещаха веднага за Стоичков..и колко добър е бил.. не са му вадили кирливи ризи както ние най-добре си можем...а са го запомнили с добрите му изяви на терена..Наи-големите, вулгарни и безсрамни критики за българските спортисти за съжаление идват от българи...а това вече за мен не е нормално..

Дори,нещо повече !Рафа и Ноле са достойни,само да му подават кърпата,дето Гришо си бърше потта !

за поредната реклама, нали, Марче?

Добре сте дали терен на плювалниците да плюят. Те дори не могат осъзнаят, че да си топ 10 в света дори по плюене на дълги разстояния е нещо изикващо способности, които ако се съди по умствените им е непосилна задача за поколения.

никой не плюе твоя идол и никой не казва,че да си в топ 10 е нищо. Но в случа говорим за сравняването на един човек , който е временно в топ 10 с хора , които са в топ 10 на всички времена! Осъзнаваш ли изобщо за какво иде реч?

Стига ни занимавахте с този всеки ден !!!

По-добър е като данни и потенциал. Проблема обаче му е чисто психологически. Няма да забравя на финалния турнир в Лондон как намачка всички в групата с по 6:0, 6:1, когато играеше освободено без много да му мисли и как почна да се сдухва по-нататък като почна да осъзнава какво може да направи, въпреки че накрая спечели турнира.

сега , кои бяха тези всички в групата. Май пропускаш,че отсъстваха всички по големи играчи.

Гофен, Тийм, Кареньо-Буста играчи все в първата десетка. Това, че се сдухва личи най-вече от срещите с Федерер. И с Джокович и с Надал има оспорвани мачове, но срещу идола си Федерер, буквално се панира, краката му се гипсират, а дясната ръка става като лявата, която не ползва дори при бекхендите.

dotan

Дада, а дали щеше да е така ако Надал не се беше контузил? Да не говорим, че нито един от изброените не е спечелил дори един Мастърс за турнир от големия шлем да не говорим Само Тийм е стигал финал на такива турнири. Буста даже не се беше класирал и игра само защото Надал беше контузен... По интересното е, че всички от изброените в края на сезона ще са преди Григор в ранглистата... Каквото и да си говорим Григор не е играч за топ 10 и миналия сезон имаше огромен късмет. Този сезон с играта си той просто доказа това.

Що за анкета, та хасковлията вече имат по около десет мача с двамата и по-една победа. Като те бият 9 от десет пъти значи не си им на нивото. Да беше 60-40% или дори 70-30% или да имаха по 2-3 мача, ок, ама десет са си представителна извадка...

КОГАТО ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОБЕДИ В ЕДИН ТУРНИР РАФАЕЛ НАДАЛ И ПРИМАДОНАТА И СПЕЧЕЛИ ТИТЛА, ТОГАВА МОЖЕ ДА ГОВОРИ ЗА НЯКАКВО НИВО! ТОВА ГО Е ПРАВИЛ ХУАН МАРТИН ДЕЛ ПОТРО! ЕТО ТОВА Е НИВО!

"Алоооо" и killer -двама комплексари, които и две коремни или два клека не са направили в живота си, от тенис разбират, колкото кифлите, които са им гаджета, защото по-стойностни не могат да хванат. Българи, които винаги плюят на всичко българско и на направилите световно име българи, да напуснат страната и да вземат зимбамбвско гражданство. Там най-после може би ще намерят покой за дребните си душици.

Написаното от мен са ФАКТИ, дай нещо смислено като контрааргументи ама нямаш и затова скимтиш безмислици.

в този човек има българско колкото и в папата.Нищо не е направил толкова велико че да му се кланям.Не е възпитано да говориш за други хора без да знаеш нищо за тях.Отдавна е скъсал връзката с всичко българско даже и като говори с тоя гаден американски акцент сменям програмата да не го гледам.

Големия патриот ли си бе цървул? С такъв като Дришко ли трябва да се гордееме който няма нищо общо с България и само поради една причина още не си е сменил гражданството с друго. Просто не иска един ден да си похарчи паричките от черното тото което разиграва 1 година вече за данъци с друго гражданство, щото там не прощават за укрити задължения към държавата както у нас. Плюс това България му даде 380 000евро на тоя безродник. Но няма да ги върне

Не, с такива като теб ще се гордеем...Дето само плюеш по форумите... Я хвани ракетата да те видим ти кой номер ще си в тенис класацията...

проблема е с много прост отговор.Великите тенисисти са отдали живота си на тениса ,докато нашия палячо играе за да задоволява кифленския си начин на живот и за него тениса е модерна тенденция.

...не знам кой е кифла и кой вафла, но животът не само работа, нито само тенис. Човек веднъж е млад и трябва и да почива и да се забавлява. Всички коментират Григор, като го щракнат някъде папараците, но никой не е направил репортаж от някоя негова тренировка...

в историята на модерния тенис има само 4 мъже правили голям шлем ! И вие се опитвате да сравните двама от тях с една кифла, която за сега дори не го е докарала до участие във финал на турнир от шлема, а вече е достигнала сериозна възраст за този спорт. Ебавате ли се с нас?!?

И ние с нашите коментари как допринасяме в крайна сметка 5 - ят да е българин? Постави се на негово място.. би ли ти станало приятно да слагаш българския флаг до името си на всеки мач а да те плюят грозно по форумите... Моето мнение продължава да е, че само психиката на Григор му пречи да стигне върха..и навярно до известна степен такива като нас дето го "надъхват" с просташки критики...

Григорчо на 17 годинки е спечелил два шлемни турнира - US Open и Уимбълдън. Демек - има си данните момчето.

детскит етурнити не се броят в категория мъже. А да той още си е дете и затовасе хвана с "мамче" и няма психика на мъж.