17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че по-скоро прегоря с амбицията си да спечели турнир от големия шлем, привличането на Агаси итн. Просто се е уморил от тениса, трябва му нещо ново! Постигна доста за България! Да отваря школата за млади таланти и това е, стига сте го мъчили вече!

Големите амплитуди в оценките на Димитров са лесно обясними. Българинът е комплексар и чака все да се закачи за някои , да си оправи малоценността , ако тоя падне , комплексарите веднага го накълвават. А Григор мъдро си създаде влияние и извън спорта и има бъдеще , що се отнася до спорта, едва ли някои у нас скоро ще види трето място.

Какво толкова е станало, това е обикновен тенис мач, скучен спорт. Това да не е като да гъкате ракия и да коментирате мача и Бойко. В момента има 2-3 супер тенисисти, останалите са средна ръка и се въртят постояннот нагоре-надолу из класациите. Паралелно на това им се увеличават банковите сметки. Весели празници.

Ей така го оплакваха Григор и преди няколко години, когато пак излезе от първите 40. А той взе че стана 3-ти. Гледах вчерашните мачове - нивото му е значително по-високо в момента от това на Зверев, на Тийм, на Чилич, на Нишикори, че дори и на Джокович. Съмнявам се, че някой друг ще успее да вземе 5 гейма на Надал на този турнир. Ако Надал има ден - и господ да е срещу него на клей - и той ще загуби.

И още ще пада в ранклистата .... Все надолу .....

И какво стана сега .... Какви ги свърши ... Пак се срещна с някой от най-големите .... и резултата е плачевен за Григор .... Поредна разгромна загуба ..... Лузър без никакъв манталитет на победител .... А сънува първото място ... Много приказки, но без никакво покритие и никаква игра ..... Бил равен с Федерер, Надал, Джокович ...... Жалък палячо ....

Ами мисля че дотук беше. Ще се помъчи още известно време и ще почне нещо друго. Тренер или тенис академия. И там има пари.

"Да не забравяме, че Григор бе извън кортовете в продължение на два месеца заради травма, което също повлия на ранкинга му.".Аааа,да си нямаме такива. Надал,Федерер,Джокович се скъсаха от травми и не са играли с месеци,но при подновяването на игрите си всеки от тях за отрицателно време си заема мястото,което им прилича. Всичко друго са оправдания на достигнаитият капацитет на Гришо,просто толкова си може момчето,няма лошо,не трябва да го упрекваме.

отдавна му е време да се пенсионира, но той предпочита падението ..избора си е негов чудя се на "акъла" на тези , които чакат нещо в бъдеще от него.

То заглавието ви трябваше да включва думите размаза, отнесе, разпиля, и пр. термини, които ползвате много добре, дирбеге.

Продължаваме напред....

Има талант но нещо му пречи да е постоянен...все пак и той е човек, да му пожелаем бъдещи успехи.

С това момче трябва да работи психолог. Той е с неустойчива психика. Що се касае до играта, той разполага с широк арсенал от умения.Когато подържаше по-тесни връзки с конкретни дами, се чувстваше по-сигурен и се изкачваше нагоре. Все още има добери шансове, ако навреме се направи необходимото

Ориенталците са така.

Няма нужда от никакъв психолог. Няма достатъчно физически качества и стратегия за водене на играта.

Много е тежко за един спортист да е добър и едновременно българин, когато нямаш нормална държава зад гърба си си аут от самото начало, "От къде сте ... а България, онази най-бедната страна в Европа, колко жалко и как стигнахте дотук, хехе!!!!"

По голяма тъпотия не можа ли да измислиш?

Хора, защо се учудвате... Григор никога не е имал качествата на най-добрите в света. Само можем да се радваме, че имаше време , в което повечето бяха контузени и той се възползва и достигна до номер 3. Всеки, който поне малко по-задълбочено си е имал работа със спорт знае, че перфектната техника и талантът ще те докарат до някъде, а за "върха" е нужно друго. Нужно е възпитание, което се гради с години и подход към трудностите и към тренировъчния процес и въобще умения за преодоляване на психическа умора и т.н. и т.н. Въобще високото спортно майсторство е далеч повече от колкото хората си мислят, то не е само физически и технически качества. Григор направи каквото можа, няма да бачка за 700-800 лв на месец до пенсия, така че това, което е направил с живота си не е малко.

Ама той е стигнал върха на практика...златното поколение футболисти бяха четвърти, не трети и то един път, ама това се счита още за феноменален успех...и си е феноменален успех...иначе кой тенисист бил контузен, кой футболист играл с ръка, имало ли засада е без значение накрая...

Златното поколение футболисти е на отбор, а той е много хора. Футболният тогава 23 човека от които 11 на терена. Ние на индивидални спортове можем да сме първи, но на отборни е проблем, защото не може да намерим достатъчно отличници едновременно. Населението на България също не е голямо.

И на теория и на практика не го е достигнал. Професионалния спорт е свързан с преодоляване на ежедневни трудности. Начинът, по които се преодоляват започват да се учат и загнезват в съзнанието на спортиста още от първите му години на корта,в залата, в басейна, на пистата и т н. Това не е само щракане на снимки, ресторанти и пътешествия. Просто хората, които поне са опитвали да постигнат нещо в спорта ще ме разберат. А относно "митичното" класиране на 4-то място по футбол и достигането на върха във футбола е просто смехотворно. Това беше отбор създаден от доста добри играчи-инфивидуалисти, които бяха звезди в отборите си, а Пената съумя може би не по най-добрия начин , но поне малко да ги направи на отбор. Но те си бяха мъже физически и духовно...за сегашните не е ясно какво са.

Не го плюйте, постигнал е нещо, а живота си е негов! На тия години вече е време за "или-или". Има качества за тенисист, плейбой, или бабоеб, но е крайно време е да избере едно от трите, и да продължи да се развива там, до достигане на първа позиция! Вярвам, че иска да бъде номер 1, но да видим къде....

Благодаря на колегата"тъкмо", че сравни Григор с кредитен милионер! Браво колега, не ми беше дошло на ума. Взема два милиона от България, и когато трябва да връща, бяга в Монако. Чудесно сравнение!

Пожелавам на всички да постигнат в професията си това, което постигна Григор Димитров, нека е жив и здрав, каквото можа направи. И на мен ми се искаше поне за малко да е пръв в класирането, но да го обвиняваме че е от Надал, не е справедливо.

Но срамът остава. И чувството, че българите сме с лабилна психика. Някои като Меси и Роналдо, като Федерер и Джокович, остаряват като цитадели, а нас ни сочат с пръст и ни крещят =лузъри, лузъри! По -добре да не му бяха давали, да става трети. Сега е срам за нацията.

Пълни глупости говориш момче. Никакъв срам няма, нито не ти крещи каквото и да е, нито те сочат с пръст. Това е най-обикновен тип кучен тенис. Никой не го помни вече. Някой май ти пълни главата с патриотични глупости, порасни.

Като чета коментарите изпитвам гордост, че българите са запазили своята вярна преценка, по отношение на лошите българи, които са взели пари от общите и сега, когато трябва да връщат, се крият и до първи петли, три пъти се отричат от България. На всеки здравомислещ българин е ясно, че с тези си действия, Григор от Монако, лишава българската федерация по тенис от приходи, а по този начин и други талантливи деца. Да са живи и здрави реалистите, патриотите, и да доживеят Григор извън номер 100.

И аз всеки ден ги мисля ония дето от десетилетия живеят по Швейцария, Австрия и Ница, кредитните милионери и прочие.

Като чета коментарите на някои хора, няма как да не се замисля, че си заслужаваме дереджето като народ. Толкова злоба и баж към Григор да я насочват... Точно този човек ви е на вас проблемът. Ако го нямаше, нямаше да има наш тенисист в топ 300 и тогава може би щяхте да мирясате. Толкова жалка картинка са някои българи, че просто нямам думи...

Този даже не го споменавайте, че е българин. Срам! Без да е контузен се свлича от трети до 42 . Вече всички мислят, покрай този, че българите са с лабилна психика.

Покрай тебе всички ще помислят, че руснаците са изтъкани от омраза.

Кво ми пука за някакви руснаци? Ти за твоите руснаци ли се тревожиш?

Аз нямам руснаци, ти имаш руснаци. За Маша ревеш, нали.

Едно е сигурно...българинът е от алилуя до разпни го..Григор е направил много в тениса и живота си и негов....но когатоси върне обратно ..тогава дребни злобни душици касво ще говорите...

Сега българинът пак виновен, че монакото се осеа до Ушите. Акъли недей дава, Ами вземи напиши ти едно любовно писмо в подкрепа! Ама нещо нямаш муза, вдъхновение?

Григор не го мислете, ще си хване бабушкер, собственичка на световен бранд, ще наследи милиарди.

Парис Хилтън????

Мария Шарапова

Ей, това си е българина! Като чета коментарите тука! Завист, завист и само завист. Тема номер едно са пак парите, Чуждите!! пари, апартаменти, къщи и всякакви други битови неща. Сякаш цялата нация само това я интересува. От парламента ни, та до всички тези тука нескопосани, неуспели, зависливи, нещастни балкански субекти!!

Другата патка! Чела коментарите и пак не разбрала. Сякаш твоят Григор не играе за пари? Не се хвали с къщата си в Монако, родния му дом? Обаче, той не е за парите, не е, за това е в Монако, щото там не се плащат данъци. Пак да ти обясня с главни букви и бавно - НЕ Е ЗАВИСТ, а омраза. Няма за какво да завиждаме. Пари няма. Спал е със Серена. Спи с баба, по всички закони на природата. От дете блъска по една топка, като откачен. Необразован. Няма стабилна жена до себе си, само втора и трета употреба. Трябва да спазва режим. Това живот ли е? Аз го мразя, защото везе едни 2 милиона от бедна България. Отрече се от нея. Ползва само лиценза от тенис федерацията.

Тя, България не е бедна, бедни са само нищите духом... като теб!

Пак ще се изкачи на върха! Въпрос на психология е и е важно да му се помогне, иначе физиката му е префектна и мапълно достатна да е номер 1 в света!

Дефакто , вашият Григор от Монако , няма пари! 20% му вземат данъци по турнирите, 20 % му взема тренера, 20 % му взема Малеев, Къща си е купил в Монако 15 милиона евро! На майка си дава( а защо не дава на баща си). Плаща разходи, така, че спрямо мен си е жив бедняга!

Той сам си го каза неговия дом е Монте Карло типично изказване от хасковски циганин

Че вече не е топ тенисист е факт, че реално мястото му е около 40 позиция е вярно но: има повече пари от всеки български юнак в тези форуми, има повече харесващи го жени от всеки български лъв и е по известен и харесван по света от всеки български завистлив помияр.

Явно това което си изброил е смисълът на живота ти, който ти не си постигнал. Гнус! Да си спал със Серина Уйлямс, си е направо постижение! Или с Маша Шарапова, или с баба си Никол! Пак да ти обясня: при мен не е завист, при мен е омраза! Омраза към човека, който взе едни пари от България, около 2 милиона лева, и не иска да ги връща! Скръндза!

Доста хора би трябвало да мразиш значи.

БAPATOЧKA

Хейтър.

Как така взел 2 милиона???!!! Ми то и аз да взема...

Не го мислете. Изкара си някой и друг милион, беше за известно време сред най-добрите в тениса. Сега, ако е разумен, дори да не играе повече - ще бъде известен и заможен човек.

Гришо може да слиза в класациите, но е секси пич!

Напиши от кой пол си поне, може о от "третия" ))))

Не си прав! За всичко има време. Сигурни сме, че тренира здраво и усърдно, всеки ден! При една болест, най-трудно е да се постави диагноза, после е лесно! Диагнозата за вашия от Манако отдавна е известна : отрекъл се от род и Родина!

От доста време насам живота извън корта повече го влече отколкото корта.А за този вид спорт това е пагубно.Лошото че той не разбира че щеше да гледа през крив макарон тоя живот ако на корта не постигаше нещо но това бързо се промени и скоро и извън корта никой няма да го търси или забелязва.

А какво стана с Агаси? Писах ли ви, че мисията невъзможна? Писах ви, обаче вие пак не ми вярвахте!

Къде сте бе фенчета? Защо не го подкрепяте? Или няма смисъл вече? Изхабихте си нервичките да го гледате? Феновете на монакото страдат от Скхолмски синдром! Влюбени са в грабителя си! Той краде пари от техните данъци, не си плаща данъци в България( иначе си плаща на Малеееви), заявява им че не е българин, а е от Монако, и те пак го аплодират, че и страдат като загуби! Да си фен на Григор, това е диагноза!

След някой друг месец като вземе да бие наред да не промениш мнението :) Аз лично не мога да кажа че съм му фен но ми се струва че започва да излиза от дупката. Но дори да е в топ 150 пак ще е най-добрия българин играл тенис до момента.

Посредствения и жалък клоун си върви последователно и заслужено към това което заслужава, а то е в асковкия кенеф от който случайно нещо изпълзяло с измама.

Поздравления ДИР! Най-после една хубава новина да напишете! Очакваме много скоро да пишете, че е номер 100! Дали си е направил селфи с Надал? За спомен ей така!

И още може!

Големите, че и по-малко големите , вече не му пускат гювеч, защото разбраха какъв лъжепатриот е! А помните ли как стана номер три? На Мастърса в Лондон, трябваше да се срещне с Надал, обаче Надал изведнъж се разболя и си замина преди мача! Гювеч му пуснаха , ама той не разбра! Сега всичко живо го мачка! Удоволствие! Как мразя скръндзите и крадците!

Лично за мен Григор се оправя. Към края на годината ще е в топ 20 ако няма контузии. Сега изостана защото не игра в турнирите в които по принцип взема много точки. Но като му гледам формата нищо чудно да вземе точки от турнири от които традиционно не взема.

Вие не го мислете, Григорчо е милионер, жител на Монако.

Мисля го, мисля го! Знаеш ли колко струва една къща в Монако? Апартамент е 6-6 милиона, а къща много повече! Плаща на треньори, масажист, пътни, такси за участие(вече ще плаща, а не като в София да му дават по 380 000 евро), данък сгради, такса смет, наем за яхта с баба си (няма пари да си купи собствена). Скоро, много скоро , ще кацне на социал в България! Помни ми думата!

Много здраве от арена Армеец!

Кралев, пак те предупреждаваме! В спонсорските договори е записано, че трябва да участва в Токио, иначе няма пари. За да участва , трябва да е играл за националния. Ако го поканите, след като не е играл дълги години, ще означава само едно - корупция! Внимавай!

Дано се оправи от контузията на рамото без операции и дълго отсъствие от корта! Той вече пропусна доста състезания и ще му трябва време за да влезе в турнирна форма. Няма проблем за загубата от Надал, който на практика не е губил на клей и редовно печели всички турнири на клей, добре е че е застанал срещу топ играч, за да може да намери своята форма отново! Успехи на Григор!

в рамото...само ти още не си разбрал,че контузията му е в главата! Надал и днес беше с болки и пак го смачка !

Нека младите гледат и се учат! Жив пример, когато се отречеш от Родината Майка, когато се самозабравиш, как ти се връща! Докато героят в Пази Боже сляпо да прогледне, все пак грабна шепа банкноти и ги даде на изтормозения си баща, този граби с пълни шепи от бедната страна, като убива бъдещето на други деца. Нека! Нека се свлича и да губи пари!

За съжаление е точно така. За такава игра - такова класиране. Дано успее да се мотивира и покаже на какво е способен наистина. Успех на Гришо!!

За какво да участвам в частни турнири? Аз съм номер 3, България не ми е дала нищо, само 2 милиона, на мен и баща ми, когато най имах нужда. Ще си ходя у дома в Монако.

Кръстник, подари поне една риза...

Кееф! Кралев много да внимава в картинката! Никакво канене в националния! Нека монакото гледа Олимпиадата през крив макарон.

А кой да играе на олимпиадата бе професоре? Кой от другите ни играчи има шанс да се класира?

Голяма игра! За Олимпиадата в Лондон , е взел 125 000 лева , за подготовка ( тогава печелеше милиони), и свърши в първи кръг. Аз ще играя срещу 125 000 лева, и даже ще отпадна в първи кръг.

Стига тънки сметки. Григор изживя своя връх. От тук насетне следва стремително падане. Очаквам да се закрепи около топ 100. Такова му е нивото.

Кофти е да си бил трети и сега да паднеш до 42-о място. Но все пак Гришо си остава единственият бг тенисист не само в топ 50, но и в топ 300. Днес Гришо не удържа на Надал, но това се очакваше. Все пак направи някои много добри отигравания и показва, че желание не му липсва. Много успехи ти желая, Гришо! Тежко е като се върви надолу, но има и такива моменти.