Коментари - Лед, замръзнал пясък и гореща любов към футбола - това е най-краткото първенство в света | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакам с нетърпение Гренландия да бъде приета в УЕФА и ФИФА , за да могат нашите национали да победят някого.

Браво за статията. Нека има повече различни и позитивни материали в това безвремие.

Поздравления за публикацията! Едно голямо браво за автора и за Дир.

Няма да оспорвам коментара на РАМ. Бях в Илулисат през 2003 г., само за 1 седмица, и естествено, нямам толкова широк поглед върху нещата. Да, за пиенето - вярно е, виждах ги почти всяка нощ местните, пият като смокове. А ги виждах, защото беше м. Юни, светло 24 ч. в денононщието, и не можех да спя повече от 2- 3 часа дневно, та признавам си - обикалях от любопитство из града. А след като се напиеха яко, младитите инуити почваха да се гонят с бясна скорост в залива - с джетове. Също като нашите дебили, дето след запой си мислят, че са част от филма "Бързи и яростни". Иначе, инуитите (местните де) явно обичат футбола, гледах че всеки ден игрището беше заето от млади хора и с часове наред играеха, че и доста добре според мен. Раздават го и патриоти - почти на всеки дом отгоре на покрива се вее гренландското знаме. Любезни са с външните хора, но имат и една такава жилка в поведението, наподобяваща "любознателността" на някои индоевропейски народи. За природата обаче, нямам думи да опиша. Трябва да се види и усети на живо, величествено е, особено като се промъкваш с малко корабче между айсбергите.

Живях там през 1998 и 1999г. Много убави хора,също кат нашите у факултето или столипиново!!! Не знаят на кой свят са. 70% безработица, а всичко яде и пие като за последно.От 21 до 23 е страшен купон всяка вечер,после два три дни е тихо и на 25 дават детските и купона отново е на макс! Заплата e 20 хиляди крони, а безработен от бюрото взема 19...мъка, как да работиш??? Дрогаджиите са на всеки ъгъл и си махат любезно с полицаите / също гренландци. В кръчмите вечер никои не пуши цигари или тютюн, а всички са с думани в ръка...Бар отворен от сутринта пълен с орки, а отвън само бебешки колички с по едно зебло хванато със щипка за пране, да не му духа на бебето,температура минус 19C! Как няма да си правят експерименти датчаните с тях??? 100 милион крони им пращат всяка година, а са само 50 000 човека на територия по голяма от Европа!!!

дали имате завършено дори средно образование?! Хайде научете какво е цифра и какво е число! Много сте зле!

Там и в Аляска се пие като за световно. В градчетата в Аляска около Fairbanks, има разни местни индианци, на който правителството им плаща някакви помощи. По цял ден нищо не правят - само пият...

Сигурно там хората са по-щастливи!