От борба с мечки до милионите, славата и паметния бой над Конър

Пътят на Хабиб Нурмагомедов от кавказките склонове до най-коментирана звезда на бойните спортове

Обратно в новината

Коментари - От борба с мечки до милионите, славата и паметния бой над Конър | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Планината ражда силни хора.

Горд Човек, горд планинец, отстояващ вярата и достойнството си - собственото, на семейството си и на своя народ! Сещам се само за един такъв Българин - Дан Колов!

Три дена статии за плиткомозъчни......

пехливанин некъв си безполезен

Мислех да добавя нещо, но първо прочетох коментарите и сега трябва да повтарям... 1. Планината ражда хора, а полето тикви. 2. Вярата няма нищо общо с човешкото достойнство. Дан Колов е пример за несломимия български дух и не е мюсюлманин, но като Хабиб е човек с достойнство и гордост. 3. Повсеместно много хора изпитаха удоволствие от гърча на уродливия опиянчен ирландец. Долна отрепка и човек без достойнство. Животно. Не можеш 2 години да бълваш такива вулгарни закани и обиди и да останеш безнаказан. Малко му беше. Заслужаваше съдията да остави Хабиб още 2-3 секунди да може тъпото ко.еле макгрегър да изпита удоволствието от първото вдишване наново.

И аз чух за това момче и неговата победа, макар че не се интересувам от спорт. Като видях заглавието на статията, реших да погледам видеото, заинтригува ме. Много впечатляващо - и това, че детето е безстрашно, и че мечето /пък сте писали мечка!/ е толкова кротко и игриво и му позволява да му се качва на главата. Обаче някои неща ме смутиха - видеото има дата 1997 г., т.е. преди 11 г. Ако там Хабиб е бил на 8, значи днес е на 19, а не на 30. Да не говорим колко е русоляво детето. Далеч съм от мисълта да търся измама - хората, които пускат мечки за играчка на синовете си, едва ли биха постъпили като измамници. Но виж световните спортни мениджъри с големите договори и пари... Ако бъркам, ще се радвам някой да ме поправи.

Машина и аз съм му фен. Но като се замисля, къде отиде нашата Борба ? И ние бяхме сме силни.

разлика между запади и изтока.Запада: изксуствен ,стъклен ,полуфабрикатен, консуматорски, лицемерен. Изтока: много по естествен ,оттам идва светлината в ума,топлината в сърцето и силата във волята.

Малко ти бяга математиката :D 2018-1997=21

За първи път в историята на ДИРА прочетох статията на един дъх! Стархотна. Филмчето с мечаката е върхът! Ама и тя корава, не се дава!

Неандерталец, само като му видиш квадратната глава и ти става ясно колко им е мозъчния капацитет. Това го показа и на срещата. Този спорт трябва да го забранят да го дават.

Упс, благодаря, че ме поправи. Абе верно не мога да смятам.

при представянето с МкГрегър. Обиждаха го, дори го удариха, но той се въздържа. В клетката го размаза. И аз бих направил така, ако можех.

и самбото.. аз спрях да се учудвам като прочетох за двукратният му успех в бойното самбо.

Което ще рече - деца, момчета и момичета, увличайте се и се занимавайте в младостта си с истински неща от истинския живот. От младини започнете да изпълвате живота си със съдържание.

Истински мъж .Човек с достойнство и чест ,жалко че такива българи сега няма.

Те не го "дават". Продават го, по платените канали и като "пей-пер-вю" събитие. И само в Северна Америка има заплатени 5.6млн такси да го гледат на живо.

що не земе в соф зоопарка която и да е мечка да се сбори? само малоумници вярват че може да се сбори с некастрирана ,неупоена и не смазана от бой мечка.

,,мечка'' страшен герой аз на 4 карах Украйната на дядо ми

тук един пише НАГЛЕДНА разлика между запада и изтока. И като е така що дири този борец в САЩ вече ОСЕМ ГОДИНИ. Сещам се за Курнелия нейният син и доведеният син на президента - нали са ваши комунета, нали говорите където ви падне за превъзхода.на изтока над запада и защо тези синове учат и работят в САЩ, а не в Русия? Просто има едни спортове с рутина за запада - тенис, плуване,ралита и др. тежките - борба и др.подобни за изтока.

интересно, същото ли ти е мнението за макгрегър? Или той е представител на "западно-европейската цивилизация" и по презумпция е високо интелигентен, образавон и абсолютно завършен хомо-сапиенс.

За съжаление, струва ми се грешиш :) Просто Изтока е все още твърде беден и не дотам разглезен от лесен живот! Иначе хората страдат от същите болести на западното общество, само с известно закъснение ;)

Интересно, а какво е мнението за макгрегър тогава? Или той е представител на "западно-европейската високоразвите цивилизация" и като такъв може да е само високоерудиран и образован хомосапиенс с изтънчени обноски. Истински мАж...

Милиони спечелил ... Не уточняват какво, но едва ли става въпрос за мозъчни клетки.

Обикновено при такЪви "съдържатекни" въпроси питам "коя дума не разбра че да ти я обясна отделно".Нооо,тук очевидно нема смисъл.Задник ти не си разбрал и една дума,не си разбрал и едно-буквените думички,не си разбрал и запетаите и точките вкрая на всеко изречение.Така че това ми е мнението...Разбра ли ...хаха

Браво, парите не означават нищо, духът и силата е всичко.Това трябва да го запомни народа ни.

Вземайте пример от този човек българи с наведени глави на крепостни.

Човек много хубаво си го написал, само че тия където правят тука коментари по повод този мач, нито могат това да го прочетатат, а камо ли да го разберат. Чудя се още как съществуваме с толкова малоумен и проззз народ в тази държава?

"Сам признава, че главната цел не са парите. Той иска да победи всички топ бойци в категорията си, да остави името Нурмагомедов в историята на спорта, след което да се прибере в Дагестан, за да подготви следващите шампиони от склоновете на Кавказ."

аз виждам само един човек от планините,мюсюлманин фанатизиран.,който наистина иска да унижава ,не само просто да побеждава,унижението на противника го възбъжда този резак.мисля го ,защото видях как наистина не пуска ирландеца като го душеше,дори съдията едвам ги раздели.това говори че 'благородният' планинец,е просто един борчески примат от такъв край,жесток,злобен,безуважителен към противниците си,,имало и други унизени,,защо ли пак дълбоко религиозен,,пак аллах над всичко,,

баш тая планина дет "раждала хора" е народила 70% от контингента на затворите в Русия. тия за 1 телефон те колят

да се помюсюлманчим ли?

А да забравих за извода.Извода е лагери,мнооого лагери като в русия.Феновете на такова варварство- в лагери.Там да се бият да се кефат... Само така се изкоренява варварството.В русията пък чрез лагерите се е постигнало зомбиране на един цел народ.Но там нещата са други.Там хора са вкарвани в лагери за да бъдат превърнати в животни.Тук добитъци требва да се вкарат в лагери за да се цивилизоват или да изчезнат.Важното е да се постигне целта. В русия са постигнали техната цел...

Излазил от дебрите на Кавказ. Тепърва американците ще му берат гайлето с разни варварски изцепки. В Кавказ всички били горди и били бойци но държавите им са незначителни и пропаднали а мъжете им се занимават или с незаконни дейности или с боен спорт. Бах ти и хората....не мерси!

спорт???

За Хабиб битката беше лична защото една година ирландеца не спря да обижда семейството, бащата и произхода му без да си даде сметка, че ако за него всичко е само бизнес и реклама, то за един кавказец това са ценности, които не се търгуват. До този мач Хабиб беше винаги спортсмен, който уважава съперника, но този път Макгрегър мина всички граници и голямата му уста трябваше да бъде затворена веднъж завинаги. PS. Нека тези който псуват произхода на Хабиб да се замислят къде е била Велика България и къде е сега Кабардино-Балкария. Да си спомнят от учебниците по история за Аварите и аварския хаганат и връзката с прабългарите. Нека погледнат как изглеждат кавказците до ден днешен - бели с прави кестеняви коси, каквито са и 80% от българите.

Даже путин защити Исляма от обидите на лошия ирландец :D

Смятах да пиша същото, но вече го прочетох тук. Да, толкова са нескопосни обикновено "статиите", че ме е яд да ги чета. Затова този текст ме изненада много - информира, без да ти налага мнение. Но за сметка на това коментарите не ме изненадаха - едно си баба знае, едно си бае. Манипулирани и манипулатори в действие.

"Спортист" (за ирландския пияндурник става дума), който поставя алкохола наравно със спорта, заслужава да яде бой днеска и нощеска. Изобщо няма да коментирам бизнесподхода му с обидите на майка, баща и религия. Излиза, че за ирландеца най-важното са кинтите. Обидно за всичките му сънародници!

До 1234: Прав си напълно, но ирландецът просто е израстнал и е бил възпитан в духа на западните ценности. Радвам се, че загуби.

Това говори изключително зле за ирландците. Векове устояват на най-злата империя за всички времена - британската. Постигат независимост, плащайки с много кръв. Накрая - такова падение.

Хахахаха, сеги изведнъж проруските фенове го припознаха, защото макар и мюсли е от Дагестен, а Дагестан е Русия. Пък и Путин му се е обадил... :))) Да ви в православните глупаци. :))) Нека да позная сега, Конър е всъщност Сорос в костюм на боец, нали? Демек еврогей и представител на умиращата Европа, а Хабиб (такова хубаво славянско име) ще е представител на новото светло бъдеще идващо от Русия. :))) Аз ще си остана в мрачното настояще тогава. :))

Mюмюне, нищо не ти се разбира. Мисълта ти тече на пресекулки, така че не се напъвай толкова. И не, не бяха две думи накриво, а 1 година обиди и психологическа война с цел да го изкара от равновесие и някрая успя, но преди това му смени наглата физиономия.

Бъди реалист. Да живеем с настоящето.

западни ценности и то от острова??!! буахахахахаххаа- алкохолизъм, наркомания,проституция , невежество и престъпност-най характерните отличителни черти за средностатитистическите англичани -днес завършени талибани.

изтока е твърде беден откъм зависимости на кредити ,банкови сметки и прочие.Запада е представен като привидно богат а всъщност много по беден и зависим от банките ,корпорациите ,наеми ипотеки ,здравните власти и въобще западният човек е роб на всичкот това но му втълпяват обратното.

Не се мъчи приятелю.Българина най-обича да плюе собствените си хора.Не знае нищо за историята.Кои сме от къде сме дошли и какви хора сме били.Те са свикнали да ги мачкат и това,че някой не позволява да се гаврят с него и семейството му ги дразни.И тук религията няма никакво значение,има значение само дали си човек или не си.Никоя религия не учи на лоши неща,но някои хора я разбират както на тях им изнася.

Орелът в клетка не седи.

Все пак да кажем, че мечката е мече, което по-скоро си играе с него, но добре натупа Макгрегър.

Хабиб е новият супргерой за всички поклонници на гномчето шуткин.