Павел Колев: Назначен съм в Левски от Васил Божков

Изпълнителният директор коментира появилите се новини около собствеността

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През март Уефски фалира и се засилва към окръжните групи, ще се връща в Първа лига с лиценза на Септември, 100% сигурно.....

Спас Русев има вид на двукратно употребен евтин презерватив, видимо протрит и почти спукан. Да не говорим, че от вътрешния джоб на "презерватива" се подава некролог ...

и как някой назначава някого без да е собственик? я да назнача и а з някой?

Кое е по-вярно за ситуацията в Левски : пълен цирк или гъста мъгла ? на този етап май е второто. От изявлението на Павел Колев става ясно следното: 1. Той е назначен от Божков. 2. Задачата на Павел Колев е да извърши одит на финансовото състояние на Левски. Това означава, че се подготвя прехвърляне на акции от Спас Русев на Божков и за тази цел между тях има споразумение за извършване на одит. 3. Одита е извадил на светло малко над 30 млн. лв. дългове. 4. Заявлението на П.Колев, че е възможно и да няма смяна на собственоста означават, че огромният размер на дълговете е разколебал Божков, до степен да се откаже. 5. Появата на имената на Йовов и Боримиров е само индикация, че Спас Русев иска на всяка цена да се измъкне от Левски.

Пропуснал си да гледаш и лека нощ деца.

След Томас Лафчис всеки, който има достатъчно наглост може да претендира, че е собственик на Левски.

Как е назначен ,като Божков е никой в Левски?Тоя дали знае какво говори? Явно не знае,че нищо не знае. Подходяш е за всеки пост.Евала.

Този го назначил някой, който няма нищо общо към този момент (само желание за собственост) с мястото където е назначен. УНИКАЛНО! Абе няма ли институции да видят какво става?

Ами, ако в институциите работят хора на твоето интелектуално ниво, то, по-добре да няма и такива направо. По-долу в коментарите има писано кой и как има право да назначава в едно АД. Нормална практика е при едно такова изявено намерение, да се сключи предварителен договор за покупко-продажба или дарение, в който да са упоменати права и задължения на двете страни, включая изрично посочени действия (достъп до управленски фунцкии с цел изясняване на финансовото състояние (в случая) или достъп на външна одиторска фирма за оценка на същото), определени срокове и ред други. Та, какво каза, че знаеш, от първо лице, за договорките и подписаните документи между двамата (продавача и кандидат купувача), което да е повод за съмнението ти, кой и как назначава, в едно частно дружество?

Като е частно дружество - да си гледат частните интереси! Или викаш феновете на отбора са частни и те... Няма такава простотия, да си никой в дружеството, да назначиш някой, който да увлонява и назначава и после да кажеш, ама аз съм никой и си заминавам... Даже не осъзнаваш какво се опитваш да "оправдаваш"!

Пак питам, какво знаеш, от първо лице, за договорките и подписаните документи между двамата (продавача и кандидат купувача), което да е повод за съмнението ти, кой и как назначава, в едно частно дружество? Не знаеш, нито ти, нито аз, какво има договорено и докъде са позволени правомощията и решенията, които може да прави Изпълнителния директор. Все още, Надзорния съвет на клуба е под властта на Спас Русев, нали така? Та, ако той не е съгласен с действията, на Изпълнителния директор (да уволнява и назначава, както се изрази), то най-логично би било да поиска от Управителния съвет да го сменни или направо да се избере нов Управителен съвет и толкова. Та, в този ред на мисли, нали не мислиш, че уволненията и назначенията (които са в правомощията на един Изпълнителен директор), са извършени без знанието и съгласието на сегашния и все още собственик? Не се опитвам да "оправдавам" никой и нищо. Казах че, гледайки поднесената информация и на база съществуващото търговско законодателството и практика, както и отчитайки факта, че не познавам в детайли всичко подписано и договорено (нещо, което би трябвало да вземеш под внимание и ти), лично аз смятам поста ти за най-малкото, лекомислен.

кухорогите чифтокопитни влязоха в нова афера!

Преди около седмица в един спортен сайт се появи информацията, че прехвърлянето на акциите на Левски зависи от 2 други сделки - едната за популярна верига магазини, другата значително по-голяма сделка. Единствената верига магазини, която мога да свържа косвено с Левски е Техномаркет, доколкото тя е собственост на Пеевски, който се смяташе за задкулисен собственик на Левски АД. В нета открих информация, че собствениците на карта за лоялни клиенти на Виваклуб могат да пазаруват с отстъпка в Техномаркет. Макар и доста косвено и условно, това също потвърждава връзката между собствениците. Въпросът е коя е другата голяма сделка? Техномаркет е с оборот от над 300 млн. лв. годишно, така че явно наистина ства въпрос за нещо голямо. Направо не ми се вярва да става въпрос за Виваком или хазартният бизнес на Божков. При всяко положение акциите на Левски са явно дребна част от значително по-голямо преразпределение на бизнеси. Или казано по-друг начин - "Левски" отдавна не е отборът на народа, а очевидно бреме за определени бизнесмени, които се опитват да си го прехвърлят един на друг. Мир на праха им - и на "ЦСКА" и на "Левски".

Левски от няколко години е отбора на Путин - и понеже всичко до каквото се докосне Путин фалира,същото ще се случи и с Левски

сложих ти кръст (плрюс), но не съм съгласен да погребваш и двата отбора. Засега само обора се е спуснал по нанадолнището. И заслужава! Онзи дето едно време погребваше ЦСКА и се правеше на поп и вървеше пред бутафорния ковчег и той си мина по реда с паница жито. Ред е сега на Обора Подуене.

Христо Йовов, Димитър Иванков и Даниел Боримиров също са потвърдили,че нямат никакви акции в Левски и всичко са слухове и клюки на медии свързани с конкуренцията...

е па нямат де. облизват се да получат. то затова е целия шум.

Лудницата е пълна. Нашата любима кочина се управлява от хайдуци и техните гъзолизци, наричащи себе си професионалисти.

А ми закривайте го това недоразумение ФК Левски и това е! Мафиотска структура! Никой не знае от къде идват парите, никой не изплаща дълга, а само трупат нови! Спас с розовите шорти нали е "шеф" на Виваком, фирма с 80 млн чиста печалба за 2018 г. Да беше изплатил 5 млн, всяка година по 5 и готово. Да ама не, значи е пералня за пари! Прокуратурата да разследва.

Любопитно ми е Божков, в качеството си на какъв е назначил Колев? Защото в Надзорния съвет на Левски (органът който назначава Управителният съвет) и до момента са Спас Русев, синът му и Ивков. Имам усещането, че българските футболни клубове функционират в някаква пралелна вселена. Според друга появила се информация Дерменджиев все още няма договор с Левски. А в качеството си на какъв работи в отбора?

Е как какъв е Божков, същия като ББ, Пеевски....криминали, работещи чрез подставени лица!

"Таки" най накрая ще сложи ръка на ФК Левски - нещо което искаше да направи още преди да избяга от България. Слуховете бяха че прекалено настоятелно е искал да вземе клуба от Батков(даже е имало нещо като ултиматуми)

боклук е в паника от положителните промени в Левски и пуска вредни слухове. Левски ще ги разпени барабар и с завърналия се уста бендер младши..

тъпунгер пише, ама не знае да чете! Какво ли ще да е "уста бендер", пък бил той и "младш"? Да не би да се има предвид Великия комбинатор Остап Бендер? Най-вероятно е така.... Иначе, +червения боклук" ВЪОБЩЕ НЕ Е в паника от "положителните промени в Левски" и НЕ пуска вредни слухове. Аз, като представител на този "червен боклук" даже ще се радвом, ако ПФК "Левски-1914" вземе, че се "оправи". Защото не е нормално "Крейзи форест" от Делиормана да е хегемон в България, а ЦСКА и Левски да се боричкат за 2-3 място...

ЗАКРИВАЙ!

ГМО-то ЦСКА-София вече имя 26 милиона за 2-3 години живот

Нормално собственост се придобива чрез закупуване на акции, тук те се предават от един командирован "собственик" на поредния също както и "спонсорите".

Ако е вярно че " финният и изтънчен бизнесмен" Спаско е прехвърлил акциите няма да е изненада. Той е прекрасен играч в задкулисието. И ако Божко му е повярвал е срам за него . Ама все пак е хазарт. Павката със сигурност е кадърен и има качества ама не е "търговски" ориентиран. Като нищо ще го изпързалят и ще го жертват. Лошото е че тикат Левски към ЦСКА сненарии.

назначен без началникът му да е собственик. Уникално. Значи аз ви назначавам в която фирма си пожелаете, щом така стават шефските кариери

Назначен е от новия управителен съвет. Къде е проблема?

е какъв нов управителен съвет като Божков се оказва че не е собственик ,щото не притежава акцийте

Накратко: Надзорния съвет, избира Управителен съвет. Управителния съвет назначава изпълнителен директор. Акции, в случая не се прехвърлят току-така. Това ще е валидно и ще стане факт на Общо събрание на акционерите . Самото свикване на ОС става само писмено чрез специална покана и т.н. и т.н. Доколкото съм запознат има свикано такова от страна на Надзорния съвет на клуба за началото на март, не помня точната дата. Поразровете и четете малко поне, преди да коментирате!

Я съгя я па да ти редим един ишерет - акции не се прехвърлят на общо събрание на акционерите (ОСА). На ОСА акционерите гласуват, и, съответно приемат или не, промени в капитала, в органите за управление и т.н. важни въпроси. Ако има смяна на собствеността на мажоритарния пакет акции, то нормално е в дневния ред на ОСА да бъде поставена на гласуване точка за избор на нов Надзорен съвет, който от своя страна да назначи нов Управителен съвет, от членовете на който пък да бъдат избрани един или повече изпълнителни директори (в зависимост от Устава и в рамките на допустимото от закона, т.е. изпълништелните членове трябва да са по-малко от тези, на които няма да бъде възложено управлението). Иначе, при тази двустепенна система на управление, няма проблем стария Надзорен съвет да назначи нов Управителен съвет, съотв. да избере нов изп.директор, без да свиква ОСА, както реално е станало на 18.01.2019г. А ОСА е свикано за 06.03.2019г., но не е публикуван дневния ред, т.е. не знаем дали на ОСА ще се избира нов Надзорен съвет, което би било по-ясен знак за реална смяна на собствеността. Няма пречка, ако има договорка между продавача и купувача, да няма смяна на Надзорния съвет, но това по-скоро клони към фантазия - как новия собственик ще защитава интересите си, ако остави начело на дружеството стария Надзорен съвет, избран (назначен) от стария собственик?

Я па, я да те питам - къде видя да е казано/писано, че акции се прехвърлят на Общо събрание на акционерите?? Точно написаното е: "Акции, в случая не се прехвърлят току-така. Това ще е валидно и ще стане факт на Общо събрание на акционерите.". Е, сам си написал/а, че на ОСА е нормално, новия собственик да "официализира" властта си, чрез избор на нов Надзорен съвет и т.н. Не вменявай неизречени/неписани слова.

Съсипа ЦСКА, сега вероятно и Левски, а без тях интерес към футбола няма да има.

Никой не иска а се занимава с ФК "Доносник". Май ще си остане завинаги на Шиши. Той най-вероятно ще го ликвидира, както прави с всяко нещо до което се докосне... Говеда, що не пускате декларации ве....?!

Наистина, и БТК, и Булгартабак.

КОГА прокуратурата ще се самосезира и ще тръгнат разследвания на футболните клубове за пране на пари?

Павле, що ти трябваше бе? За пари ли? Само не казвай, че е от любоФ към Левски.

Тия са уникални глупаци, честно!