Почина легендата на Формула 1 сър Франк Уилямс

Създателят на едноименния отбор си отиде на 79 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човек който е създал велик отбор няма как да не е велик!

Голям! Поклон! Бог да прости!

Велик! Бог да го прости!

RIP

Поклон!

начало си има и край!

добре подбрана; изброени са повечето добри пилоти минали през уилиамс без един, най-добрия - Сена. що ли така? да не би щото са гузни...

Май не четеш? Кои шампиони са имали. Сена спечели трите си титли с Макларън-Хонда. При първата година 1994 в Уилямс загива.

Жалко, светла му памет, един от малкото ентусиасти с характер, изпълнен със странности.., но да застанеш срещу гиганти с бюджет-мечта си е лудост достойна за възхищение. Защо ли не са повече?...

както и от алчност и да утрепеш двама от най-добрите пилоти в света си е част от светлата визия на фирмата и основателя й

В този спорт (и не само) шефовете са кучета. Гонят се резултати, ако измислят заобикаляне на правилата, шпионаж; щото иначе фалират и напускат.

Респект. На всеки му идва някога времето. Важното е какво е постигнал, оставил след себе си, как ще го помнят хората.

как заради него загина най-добрия пилот в света

След време сигурен съм ще има филми за него, като за други великани. Поне да гледат джуджетата.

даже два; един правен от дъщеря му след като катастрофира в собсвената си кола и остана инвалид, и един от преди това, правен от други хора дето показват неудобни факти за смъртта на Сена

Да, велик човек, но мнозина ще го запомнят с това, че той и отборър му от инженери убиха Сена, вярно за да му угодят с дължината на кормилната рейка, но вината за некадърното изпълнение е тяхна.

Сложна личност, тежък характер, безкрайно взискателен и към екипа, и към себе си, със стоманена воля. Франк Уилямс е великан на една епоха, която за съжаление никога повече няма да видим — титан в ерата на независимите конструктори, които правеха чудеса със смехотворни по днешните мерки бюджети и екипи. Завинаги трагично свързан с гибелта на друга една легенда на спорта. Още докато течаха преговорите за продажбата на отбора, размишлявах как ли Сър Франк понася мисълта да се раздели с труда на целия си живот. Остава ми единствено да се надявам, че е останал поне мъничко доволен да види как отборът се оттласна от дъното тази година.

Но Ку Брат и Ристьо са живи и здрави и може да проявят интерес за влизане в бизнеса.......Разбира се, след като им довършат убразуванието и станат почетни доктори онорис кауза пердута на ВИФ, другаде не дават.

Е да...единствено ти се изсра в тази тема щото си "много образован".

Велик човек,легенда! Мир на праха му!Да биеш Ферари,Макларън,Рено,със съвсем различен бюджет,не е малко!

А мога ли да го заместя веднага, без "събеседване" пред "комисия" от касиерки, домакинки и счетоводителки?

... а дано го заместиш.

Да почива в мир. Успя да остави боеспособен отбор. За да е интересна Ф1, трябва да има силни Ферари, Уилиямс и Макларън. Другите отбори са еднодневки. Дано догодина видим тези класически отбори на върха, а не корпоративните продукти Ред Бул и Мерцедес с техните изнервящи пилоти.

Няма как да стане. Парите правят всичко.

Съсипаха и този мъжествен спорт с техните полуелектрически зелени идиотщини. Хиляди правила и простотии. Франк да почива в мир. Отиде си една жива легенда.

R.I.P. сър !

Отиде си една епоха! Благодарим ти, сър! Мир на душата ти!

Никога не съм му бил фен. Но уважавам постиженията и всеотдайния му труд. Колос в спорта. От едни други времена. Когато битката беше на пистата. Когато нямаше още глупости като политкоректност и "black lives matters".

Когато пилотите слизаха от колата, палиха цигара и целуваха страстно някоя секс-бомба подвизаваща се из боксовете….

Както правеше Джеймс Хънт плюс задължителната бутилка бира в ръка. Младите няма как да знаят, че това бяха най хубавите години в развитието на Европа и света. 30 г след края на войната, раните позарастнали, мечтателите започнали да градят нова Европейска обединена общност(фундаментална глупост става ясно в наши дни), десетилетия на истинската музика на цяла плеяда музиканти, времето на Аякс, Ливърпул, Кройф и Марадона, на свободния свят, няма смартфони, зелени енергии, властващи педали, мюсюлмани и афроамерикански движения и общности, Грета Тунберг я нямаше даже!

Велик човек! Ще остане в историята.