Коментари - Полемики в Италия: Рим не приема да кръстят футболния му храм на Паоло Роси | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фен съм на Рома откакто се помня. Дядо ми беше фен на Рома още от 40-те години. Паоло Роси може да е направил много неща за италианския футбол, но това да кръстиш стадиона на Рома и Лацио на името на някой, който НЕ е легенда на Рим, е равносилно на самоубийство. Защо не се пробват да прекръстят Меаца на Роси и да видим какво ще стане!

Беше си обикновен далавераджия и еднодневка.

все тая...

Как изобщо може да им хрумне да сменят име като "Олимпико" с това на конкретен човек?!

Абе далавераджия,ама гениален футболист. Помним как подскачаше като скакалец между слисаните бразилци и докато се усетят им набута 3 гола.

Абе и ние го помним. Ама помним, и че ако бразилците имаха вратар, на който топката не минаваше между палеца и показалеца щеше да вкара друг път.Няма по-красиво играещ/играл накога футболен отбор от тоя на Бразилия 82-ра.

Може да не харесвам лациалите и рома, но срещу логиката не може да се върви.

Дали вратарят е бил слаб или Роси добър вечно може да се спори. Аз говоря за неповторимия, неподражаемия стил на Паоло Роси. Наистина подскачаше като скакалец и докато се усетиш е пред вратаря.

А бе съгласен. В случая, можеше да изберат някаква спортна база, или стадионът на Виченца. Ще е много по-велико и епично, отколкото Олимпико.

Стадионът е собственост на Италианския Олимпийски Комитет и се поддържа от Община Рим, т.е. може да се прекръсти, както решат те. Време е отборите в Италия (не визирам само Лацио и Рома) да си имат собствени стадиони и да си ги кръщават, както намерят за добре.