Коментари - Серина записа най-тежката си загуба за 23 години на корта | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам какво общо има химията със серина уйлямс ?????

тъкмо се канех да напиша, че може би е спряла временно някой "лек" не й върви играта и чета въпроси. ами погледния я - тая физика не е паднала от небето, само с физически упражненийца.

И какво е чудното? Да не е същата, като от преди 20г? Остарява, остарява...

серинчето да оди да си лекува астма ли беше к'во беше !!!

Силиций (на латински:Silicium), Si е химичен елемент от група 14. Silicon is a chemical element with symbol Si and atomic number 14.

Силиконовата долина... Монтажен силикон или силикон за цици?

Силикон или силиций? 21.05.2012 BOZHO 6 КОМЕНТАРА Това ще бъде кратка публикация с образователно-назидателен характер. Все още много хора считат, че „силиконовата долина“ е местност в САЩ. Не е. Няма такава. Ако имаше, щеше да е в Димитровград, и по-специално около студиото на Митко-Пайнера. Объркването идва от фонетичната, и особено графичната близост на английските думи за силиций и силикон – съответно silicon \ˈsil-i-kən\ и silicone \ˈsil-ə-ˌkōn\. Въпросната местност – silicon valley – се намира „до“ Сан Франциско (за по-коректно географско обяснение вижте статията в уикипедия), и е наречена така през 70-те, заради високата концентрация на компании за полупроводници, в които се използва елемента силиций (и това го пише в уикипедия). Така че, казва се „силициева долина“. И всеки интелигентен човек трябва да си е задал въпроса „а защо силиконова?“, да е потърсил отговора, и да е разбрал глупостта на хората, които първи са превелите наименованието. Тъпото е, че „силиконовата долина“ продължава масово да се появява в медиите (все още технологичните компании в САЩ са съсредоточени там, макар и вече силицият да не е основна характеристика на дейността им). Ясно е, че повечето журналисти са неграмотни, но опитът (дори в един малко популярен блог) да се изчисти една масова грешка никога не е излишен.