Коментари - След десетилетие на трона: Карлсен ще играе днес за последен път като световен шампион | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каспаров е на върха

Който и да стане победител в мача на претендентите, ще е само "хартиен" световен шампион, няма и 1% съмнение, че Карлсен е най-добрия с много голяма разлика.

Символичен мач-край на кариерата като сталин;ама не умира а продължава да живее. Ну умира защото с нищо не е обидил САЩ!

Няма да повярвате каква пропаганда върви в Норвегия поне от 20 години . Има и осъзнати норвежци но просто ден и нощ вестници и телевизии бълват,бълват,бълват и накрая болшинството са идиоти . Имат изцъклени празни очи а жените им са като надуваеми кукли ,нямат искрица живот въпреки че показват темперамент и трикове за да изглеждат симпатични и вървежни . Заслепени от нефтените богатства и спретнатите сгради си позволяват с поучителен тон да се изказват на всяка тема . Идете и ги вижте и тогава ще разберете че ние имаме шанс а те са тотално издухани и отвяти .Смесица от северен национализъм , джендър знамена ,педофилия,алкохолизъм,кралско затъпяване и промивка от сутрин до вечер как те са водачите на света заедно със САЩ . Дано никога не станем като тях ,такова лицемерие българинът не би преживял(не говоря за политиците). Та и Магнус е същият тотално сдухан а иначе е велик шахматист и ще е лъжа ако се твърди друго .

Как ще докажеш всичко това, което си изписал?

Тоз е след Каспаров,Фишер и Тал.

и виж

Фен съм на Карлсен, но защо не е пожелал да играе с руснака?

Щото го разби предния път. Той заяви отказа си преди турнира на кандидатите, и щеше да играе единствено ако Алиреза Фируджа беше спечелил.

Първо - глупости. Второ, Магнус е свястен тип -- какви джендъри, алкохолизми, какви пет лева?

Преди 10 години и аз така мислех, но вече е на самия връх. На chess24.com преди 2-3 години Магнус игра блиц партия с тарикат, който очевидно използвуваше последната версия на Stockfish да мами (което после се доказа), и не само, че не загуби, но го би по часовник. Никой друг в историята не е играл толкова прецизен шах, дори и да са допринесли повече с новаторство и идеи.

А Карлсен може ли да дава мат след два хода?

за писането. Толкова глупости в тема за Шах...прочетох само първото изречение...до половината!

Не вярвам да не може, ама трябва да играе с черните!

Без съмнение в моята класация Карпов, Каспаров и Карлсен са най големите трима с класа над останалите 15-20 топшахматисти играли последният половин век , времето през което следя световния шах. Умишлено изключвам Боби Фишер, просто не ми е съвременик и мнението ми за него е като към Пеле, не съм ги гледал и двамата!

Аз, например, мога!