За втори път в историята биатлонист стана Спортист №1 на България

Владимир Илиев заслужи отличието си след страхотното си представяне на световния шампионат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мария Оряшкова-5 пъти световна шампионка е на 9 място.Алберт Попов-завършил на 6-то място в 1 /един/!!!!слалом е пред нея????Е,как да мислиш,че всичко не е нагласено.Смях,смях........Жалко за труда на много достойни спортисти.

За Оряшкова си прав. За Попов, също, не предвид липсата на какъвто и да е избор на база постижения, това е положението. Само преди 30-на години, след Сеул '88, десетката беше само от олимпийски шампиони, а тези с бронзови медали от същата олимпиада дори не си мислеха, че може да припарят там.

Като се имат в предвид базити ни за подготовка и условията направо се прекланям пред постижението му!

Поздравления за Владимир Илиев. Като почитател на биатлона знам колко трудно е там да се бориш с големите нации като Норвегия, Франция, Германия, които пътуват с цели автобуси от вакс майстори, лекари, масажисти, екипировка и тнт. А нашият Владо се изправя срещу тях със своето трудолюбие, скромност и хъс. Бъди жив и здрав, Владо и още много успехи!

Сребърен медал от световно първенство по биатлон е велико постижение! Конкуренцията там е брутална - може би единствено във футбола и тениса конкуренцията е по-жестока. Поздравления за всички, които обичаме този спорт :) Успех и на всички други наши спортисти през следващата година!

Добре де защо 4тия човек който има първи места и рекорди не е на първо място ами е изместен от хора с втори и седми позиции или стигнали до полу-финала ... Мафия !!!

А петкратната световна шампионка на 9-то място.

Класацията е за постижения през тази година.

През тази година Оряшкова е станала за пети път световен шампион, че и европейски шампион.

се породи в мен когато много преди да е започнала церемонията журналиста от БТВ вече знаеше и каза името на победителя. До кога с нагласените конкурси? Нямам нищо против победителя и биатлона, против тъпата конкурсна система съм.

Ако имахме приз "Спортна малинка на годината" първото място би било твърдо окупирано за футболистите.

Пълна Пародия и в тая класация

Родител на тази класация е вестник "Народен спорт", преименуван през 1989 г. на "Спорт". В него работеха велики журналисти (вече покойници) - Димитър Попдимитров, Милко Стефанов, Спас Тодоров /футбол/, Владимир Божиков-Перси /колоездене/, Цецо Георгиев, Васко Крумов, Красен Иванов, Людмил Миланов, Чавдар Калев, Надежда Богданова и др. Ако бяха живи тези ерудити, капацитети и истински познавачи на спорта, щяха да се срамуват от сегашните си неграмотни и неразбиращи наследници, именуващи се журналисти. За жалост вестникът умишлено и най-безцеремонно бе затрит в средата на 90-те години от най-богатия българин Васил Божков-Черепа. "Спорт" бе ликвидиран, за да пребъде лумпенизираното издание "7 дни спорт", ръководено от комсомолския активист по Татово време Юли Москов - човек със средно образование и без капка морал, подлога на всички власти.

Първо поздравления. Като читател обаче забелязах, че не толкова далеч назад във времето нямашe място за световни шампиони в първите 10.

Биатлонът е един прекрасен спорт. Браво на победителя?

Спортистите са глупави гора, така беше, така ще си остане :)

Стой си в гората и си пий хапчетата.

stanka.j@

Да са живи и здрави!Да постигнат още по-големи успехи! в Бългрия няма държавна политика за подпомадане на спорта и за създаване на условия за спортно развитие на млади таланти! И въпреки всичко някои успяват да зарадват бълдарската душа!Стискам им палци!!

Световна шампионка на девето място, европейски шампион след класирала се на седмо място, защо изобщо ги правят тези класации след като няма обективни критерии.

Моля, да правим разлика между отделните спортове! Едно е леката атлетика, където се спортува по цял свят - от най-забутаните кътчета на планетата до най-големите градове. Друго са някакви бойни изкуства, за които повечето хора не са й чували. Не че неуважавам труда на тези хора, но просто има голяма разлика в конкуренцията.

Скоро новината ще бъде " За пръв път, единственият спортист, бе избран за спортист номер 1" Честито

Напълно заслужено. Наша годост

Това па е един от най-глупавите спортове!

Пак бива, че не избрахте за първенец самовлюбената манекенка Димитров.

Гошко, не завиждай, бабе

Мисля, че самбиската заслужава да е много по-напред в тази класация,ако не и на първо място!

А Григор не участва, защото....?

Ми уважение към призьорите в надпреварата! Но като чета за някои попаднали в десятката недоумявам! Както върви длед някоя и друга година ще стават спортист на годината само заради това ,че са участвали в някое първенство и са ги показали по тв. Дано греша!

Или защото са любимки на медиите.

" Златното момиче" на Раева е на 10-то място. Интересно ми е сега какво ще каже въпросната госпожа.