17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Формула 1 както и целият свят не е същият... Спомням си Хънт как след финала сядаше с гаджето на болида отваряше си бира и палеше цигара. Не че е геройство но времената бяха по мъжки. Мъжете не се епилираха ако щете та затова и имаше толкова красиви моменти по пистите. Бог да прости и Хънт и Ники.

Филмът "Rush", в България мисля, че беше със заглавие "С пълна газ", който излезе през 2013 г. и разказа историята на съперничеството между Ники Лауда и Джеймс Хънт е много сполучлив. Много добре направен, за Холивудски филм, направо страхотен. В седмицата в която го гледах отидох да го гледам за 2-ри път в киното. След това съм го гледал по тв още 2 пъти в годините по-късно. Препоръчвам го горещо на всички, дори на тези, които не се интересуват от автомобилни състезания. Има какво да научат за живота от този филм. Хубаво е, че този филм излезе докато Ники Лауда беше още жив. За съжаление Джеймс Хънт почина доста млад от инфаркт, който без съмнение се дължеше на доста бурният му начин на живот. Този човек не живееше, той гореше. А Лауда беше неговата противополжност - спокоен, разсъдлив, анализиращ всеки детайл. Михаел Шумахер имаше подобен характер като на Ники Лауда.

SU-152

Да бяхте написали два реда за генерал Алексей Леонов,който на 18 март 1965 година по време на полета с космическия кораб "Восход 2", става първият човек, излязъл в открития космос, в който престоява около 20 минути. Поклон! П.С.Вчера,ПОЧИНА ПЪРВИЯТ ЧОВЕК, ИЗЛЯЗЪЛ В ОТКРИТИЯ КОСМОС ....

Написаха още вчера, сигурно си пропуснал статията. Но не е в спортната рубрика, защото не и там мястото. В рубриката "IT"е статията, там където обикновено публикуват космическите новини. Все още е на едно отчелните места. И не са няколко думи, а голяма статия със снимки.

Вчера почти всички сайтове го отбелязаха. Изглежда си пропуснал...