Знаково уволнение заради скандалното интервю с Михаел Шумахер в Германия

Главната редакторка на списание "Ди Актуеле" бе освободена "с незабавен ефект"

Обратно в новината

Коментари - Знаково уволнение заради скандалното интервю с Михаел Шумахер в Германия | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вдовиците и вдовиците на 7 кратния мошеник ревът ли ревът.

Не разбирам нищо от реклами, спонсорство и спорт като бизнес,( макар в автомобилизма най- малкото е спотртът ). Та как един човек в това състояние носи пари? Първото, което изниква в съзнснието, е съжаление , а това не ,,вдъхновява,, както казват новите българи , за нищо

Семейството му иска спокойствие Има само един начин Казват - да жив е - в кома е - в съзнание е - не; умрял е При всеки един вариант, медиите ще гръмнат и точно след седмиьа ще го забравят

Този шофьор Шумахер нямаше да има и половината от богатството , ако не беше популярен.Когато беше на върха на славата нямаше нищо против да е известен.Сега, когато се обърнаха нещата, не може изведнъж да бъде забравен и да не се интересува никой за него,а пълната липса на информация от страна на семейството само подклажда интереса, а не го тушира.

Показателното във вашия пост е самоопределението, което е напълно вярно - "Тъпи селяни"

селяндур си май,а :))))) - "шофьор" вероятно можеш да наричаш себе си или баща си да речем. Този ГОСПОДИН - такъв е за теб и всички слабоумни завистливи "интелигенти" беше и ще остане ЯВЛЕНИЕ в този спорт Не е било въпрос на личен избор дали да си популярен или не - когато имаш ДАРБА или си ГЕНИАЛЕН в нещо Въпреки това ако не умееш да УВАЖАВАШ личното пространство на който и да е - значи ти липсва възпитание,самочувствие и личен живот ЯВНО СИ ОТ ТЕЗИ - чети тъпите жълти вестници и клюките и се чувствай щастлив - НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МИСЛИШ,НЕ ТИ СЕ ПОЛУЧАВА

Че с какво уволнението на главен редактор ще спре дело в съда.

Не вярвям ня версията със ските.Вероятно е катастрофирал по времена тренировки или тестове. Ако истината излезе наяве ще е скандал и затова се лансира тази небивалица.Горкия Шуми ,кой знае какво става с него! Скоро се сетих за него и ударих една молитва за спасение.

Няма спасение от глупаците.Истинска напаст са да се представят ,че разбират .

Идиотите от гер-мания могат ли да обяснят разликата между уволнение с незабавен ефект и уволнение без екстри?

Не зная защо организациите за правата на човека не се самосезират за случая "Шумахер". Под предтекст за конфиденциалност и куп други оправдания на семейството, не се знае дали този човек (Шумахер) изобщо разбира какво се случва с него и около него, но продължава да бъде експлоатиран като пазарен продукт. Как така обществото няма да получава информация за състоянието му, та той е публична личност и цялото му състояние е натрупано и продължава да се натрупва от продажби на образ. Нали няма наивници, които смятат, че на състезателите се плаща заради техните изключителни качества. Плаща се за това, което носят на спонсорите от маркетинг. Та като публична личност, публиката има право да знае какво става с него. Това интервю може и да не е етично (въпреки, че е спорно кое е етично и кое не в днешно време), но е една много добра журналистическа провокация за цялото общество точно на темата етичност - на фона на масовото "изригване" на неподготвени политици да прокламират масовото настъпление на изкуствения интелект. Някои даже обявиха данъчни облекчения за фирми, които разработват и развиват.

Последните 20-30 години всичко е лъжа и измама в Германия. А кучките станаха нагли и мисляят че всеки им номер ще мине

Отвратително е, как тези "нещастни" хора представят користа за драма....... Семейството "смучи" от труп...............

Мисля, че е фонд който стопанисва парите, а семейството няма думата, ако искат и те да получат нещо. Отвратителна швейцарска схема

Е, и ние си имахме нашенския "Шумахер".... Докато се уредят "нещата" за фамилията После, дръпнаха шалтера, женка му стана министър..... И всички живи, са доволни..... Да подържаш труп е отврат.... Ама тези които го подържат "жив", "вегетиращ" са отвратителни сметкаджии....

"Тя".....вече е щастлива вдовица....

"Семейството" предразполага към подобни машинации. Трупът, вегетиращо то същество, собственост на фамилията Шумахер, ще е поддържан максимално дъл го не от любов, а заради многото "участия" на съществото Шумахер във фирми..... Всичко е с корист, но не и "обич"..

гледа от собствена гледна точка - НАЛИ Та да разбираме,че ти така би постъпил ако се беше случило в твоето семейство при такива обстоятелства?????????? ПОЗНАВАШ ЛИ СЕМЕЙСТВОТО МУ? ОТ ТЯХНО ИМЕ ЛИ ПИШЕШ ТЕЗИ МОЗЪЧНИ ПРЪДНИ? (без извинение)

Зеленчука да не е прочел интервюто?

Еврогеи и транита умора нямат да бълват фейк новини. В случая дори по-лошо, да забавляват публиката с фалшификати по адрес на един тежко пострадал човек.

Списанието се казва ди актуеле. Die Aktuelle, а не дие Актуел. Поне името да бяхте написали правилно. …немска а не френска дума

то така си е написано бре моме

То цялото заглавие на статията е написано неправилно. Оставаш с впечатлението, че интервюто с Шумахер е било в Германия. Друго си е, ако го бяха написали: ЗНАКОВО УВОЛНЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ ЗАРАДИ СКАНДАЛНОТО ИНТЕРВЮ С МИХАЕЛ ШУМАХЕР

Или вегетира е спорно

Много ми е интересно жена му на Шумахер от какво точно го защитава? Ако някой ми отговори на този въпрос много ще съм му благодарна!

По принцип от нищо ама човекът вече не е публична личност и не е ничия работа да си пъхат носа в тяхната трагедия. Ясно е, че хората са любопитни и че това уволнение е прекалено, но щом семейството не иска да им се нарушава личната сфера човек трябва да се съобрази с това. Затова и това уволнение е "шайсе" защото издателството брои парите от продадения тираж, а редакторката е изкупителна жертва. Но трябва да спрат да си врат носа там. Оня момчурляк дето играеше хитър потър, тъй де Хари Петър, ходи девет месеца със същите дрехи, че да не могат да кажат, че снимките са нови, които публикуват. Мега лешояди са тея, по тоя въпрос две мнения не може да има.

На договорите. Шумахер има спонсорски договори които му плащат до края на живота му. Корина си защитава парите като го държи на апарати.

От такива като вас!

ЖЕНАТА НА ШУМАХЕР СЕ ОКАЗА ИСТИНСКА ЖЕНА ... МОЖЕШЕ ДА СЕ РАЗВЕДЕ И ДА ВЗЕМЕ ПОНЕ 60% ОТ 300 МИЛИОНА ЕВРО НА ШУМАХЕР .... НО СЕ БОРИ ДОКРАЙ ЗА НЕГО И СЕМЕЙСТВОТО СИ ....

Което си е - си е! Рядко се намират хора, за които семейството е на първа линия. Клетвата е в добро и в лошо, но дойде ли второто, рядкост са тези, които преминават теста. Корина е "силна жена", не тия, самите, дето си мислят, че са! За това - уважение!

И тея са едни...а жената на Шумахер е вещица

Fristlose Kündigung е доста кофти за тази жена. Освен да си намери работа в някоя пекарна ще и е доста трудно. Иначе - наистина е проява на лош вкус, ако не е било предварително обявено като например - какво би казал Михаел Шумахер през призмата на ИИ, или нещо подобно!

Глупости, в тея издания няма морал и чувства, човек. На всеки директор е ясно, че не я уволняват поради некадърност, а за да замажат очите на възмутения плебс. Ще изчакат няколко месеца, може би година, докато си й върви от бюрото по труда 60% от нетната заплата, тя ще обиколи топлите страни, а после ще я вземат в друго подобно издание. Имай предвид, че в Билд всеки ден има на първа страница кака по бозки. Може отгоре да има статия за психар отвлякъл и убил дете, но отдолу си има кака по бозки в едно каре.

Инженерче

И вие сте прав, но все пак има граници, които не бива да се прекрачват. За немците Пилето е полубог. Такава подигравка с него няма да и се размине. Стигмосана е до края на трудоспособните си дни. Освен ако не иде в Австрия, например.

Немците коментират, възмущават се... И отиват на работа. И утре пак ще купуват списанията. Те затова отиват там откъдето ние идваме, щото още вярват, че някой го боли фара за тяхното мнение.

Вие сте интелигентен човек, очевидно е от коментарите ви също, че сте образован. Ясно е, че понякога сме на едно мнение, друг път не, но това прави дискусията интересна. Имаше един немски филм "Изгубената чест на Катарина Блум". Разказваше се за това как медиите съсипаха една жена, без вина виновна. Горещо го препоръчвам на всеки, който гони кариера в журналистиката, а е хубаво да се изгледа просто от човешка гледна точка. Но това е филмът (и в наши дни в ероятно" Лешоядът/Night crawler"), който дава един добър поглед върху този бизнес.

дошли в ерата на папагалите, които няма да мислят, а само ще преписват от ИИ!

И какво? Те изрично са написали, че е от изкуствен интелект!

Абе май не пише баш на корицата, че е изкуствен "интелект", а това е подвеждащо. Ама кво, чак па уволнение от днес за утре е прекалено. Едно извинение и готово. Той човечецът едва ли се е обидил, тя щетата е основно за читателите.

той не, ама жена му...