27-годишната Вон преодоля 3068-метровото трасе за 1:53,19 минута и с почти две секунди аванс записа девета победа в канадския зимен център. Това беше и 43-а победа за Световната купа за американката.

"На старта си казах, че ще дам всичко от себе си. Ските са нещото, което наистина работи добре в моя живот. Мисля, че не бих могла да се спусна по-добре. Много се радвам, че успях да победя точно в този момент", заяви американката, която през миналата седмица обяви, че се развежда със съпруга си и неин личен треньор Томас Вон.

Изненадващо на второ място с пасив от 1,95 секунда финишира 22-годишната представителка на Лихтенщайн Тина Вайратер, която за първи път се качи на подиума в старт от Световната купа. Стартиралата с номер 40 Вайратер, бивша световна шампионка за девойки в спускането, е дъщеря на двойната олимпийска шампионка от Лейк Плесид'1980 Хани Венцел и на бившия австрийски скиор Харти Вайратер.

Трета на 2,06 секунди пък се нареди швейцарката Доминик Гизин. Носителката на Световната купа за миналия сезон Мария Рийш (Германия) се представи разочароващо и остана девета на 2,47 секунди зад Вон. Друга германка Виктория Ребенсбург пък завърши четвърта на 2,10 зад американката и запази лидерската си позиция в генералното класиране.

Ребенсбург има 230 точки след 4 от 40 състезания за сезона. Вон е втора с 222 точки, а Елизабет Гьоргъл от Австрия е трета със 151 точки, съобщи Гонг.