Въпреки, че тържественото откриване на ски-сезона на пистите под връх Тодорка е след 15 дни, съоръженията заработиха, най-нетърпеливите почитатели на земните спортове направиха "сефтето" за новия сезон. Работят кабинковата въжена линия от Банско до Бъндеришка поляна, пистите "Юлен" на Шилигарника и "Коларски път", единия й ръкав слиза също на Шилигарника, втория - на Бъндеришка поляна.

Скиорите и сноубордистите за сега са едва 100-на, но съдейки по увеличения трафик по пътя към Банско, утре те ще бъдат значително повече. Първи тренировки започнаха от детското ски-училище към "Юлен"- концесионера на ски-зона Банско, бегачите, но не са малко и неорганизираните почитатели на ските и сноуборда.

От съоръженията работят детските влекове-тип "Котва" на Шилигарника и Бъндеришка поляна, както и 6-седалковия лифт, намиращ се на метри от горна станция на кабинката и обслужващ пистите "Юлен" и "Коларски път".

Писта "Томба" също е настлана с изкуствен сняг, но по нея не се кара, в очакване на световните знаменитости в ските, които ще открият сезона на 17 декември. В началото на пътя към хижите "Бъндерица" и "Вихрен" днес преди обяд бяха получени новите пистообработващи машини, последна дума на техниката.

Така Банско заприлича на най-известните европейски зимни курорти. Разликата е, че около пистите всичко е голо - няма го така желания от всички сняг, предаде БГНЕС.