София ще е домакин на последния кръг от шампионата по мотокрос, който ще се проведе на 17 декември в зала "Армеец". На пресконференция в пресклуб "България" председателят на "Гран При България" Румен Петков разкри подробности около организацията, като спомена, че състезателите ще се опитата да подобрят световния рекорд за най-висок скок, който до момента е 11 метра.

"Един от най-впечатляващите рекорди е за висок скок. Световният рекорд до момента е 11 метра, като състезателите ще се опитат да го подобрят в София", каза Петков, като поясни още: "Досега участие за заявили първите 10 във временното класиране. За момента лидер е Хавиер Вийегас. Световният шампионат тази година премина в 12 кръга. Досега домакини са били Италия, Германия, Швейцария, Русия, Полша, Чехия, а ние сме домакини на финалния кръг. Първите състезания датират от 1998 година".

Петков разкри и неща от "кухнята" за подготовка на залата за състезанието: "В технически план трябват 1800 тона пясък или кал, което е горе-долу 70 камиона", каза още Румен Петков, цитиран от БГНЕС.

Вратите на зала "Армеец" ще бъдат отворени от 17:00 часа на 17 декември. Квалификациите започват в 19:00 часа, като финлите ще са между 21-22 часа, а официалното награждаване в 22:30.