Георги Гайдарджиев в кат. 55 кг. грабна титлата и на дясна и на лява ръка. Освен, че за четвърта поред година той стъпва на световния връх, сега записа и рекорд в цялата история на родната канадска борба - двукратен европейски и двукратен световен шампион в рамките на една година.

За това постижение той заслужи и приза за спортист №1 на федерацията за 2011 г. Наградата му бе връчена в Пресклуб "България" от президента на централата Асен Хаджитодоров. Другият ни световен шампион - Красимир Костадинов - е в кат. до 100 кг. на дясна ръка. За пета поредна година Стефан Ленгеров, кат. 80 кг., спечели сребърния медал на лява ръка.

Световният вицешампион се пошегува, че сигурно трябва да отиде на врачка, защото приятелите му казват, че вероятно има някаква направена магия, за да му се изплъзва всеки път златото.

"До финала стигнах с една загуба. Моят противник от Русия имаше само победи и затова по регламент играхме двоен финал. Аз трябваше и в двете срещи да го победя, за да стана шампион. В първата успях, но във втората той надделя", спомни си Ленгеров, цитиран от БГНЕС.

При най-тежките, в кат над 110 кг., Георги Цветков се пребори за бронзовия медал.

"Той е млад състезател, това му е първо отличие при мъжете от Световно първенство", даде оценка А.Хаджитодоров.

Догодина младата надежда ще участва във финала на Световната купа в София. На това състезание имат право да се явят 8-те най-добри в света в съответната категория. Подреждането е според резултатите от европейското, световното първенство и още няколко определени турнира в рамките на предходната година. Георги Цветков вече е натрупал необходимия актив, за да си завоюва място в челната осмица.

По същия начин Георги Гайдарджиев може да участва във финала за трофея при най-леките, само че е препоръчително да напълнее с 5 кг., защото категоризацията започва със 63-килограмовите състезатели. 2012 година може да постави началото на възраждането на женската ни канадска борба на европейската и световната сцена.

Мария Раева в кат 50 кг., сестра на най-титулования български армрестлинг шампион Цветан Гашевски, тази година достигна до престижното пето място на Европейското първенство в Анталия.

А на шесто място в кат. над 80 кг. се класира Катрин Константинова. Още малко време им трябва, за да започнат да печелят медали, обобщи Хаджитодоров.