Боксьорът е с комоцио в хирургично отделение на общинската болница в Дупница и със счупена китка на лявата ръка след побоя, който му хвърлили петима души.

Мелето се разиграло в неделя, докато Евгени изпращал приятелката си Милена към дома й. На 100 метра от къщата й се разминали с първите двама биячи - Николай, известен в миньорския град с прякора Снокса, и Благовест.

От отворения прозорец на колата Евгени чул как Снокса го нарича "грозник и нещастник". Евгени слязъл от колата, за да се разберат, а и защото двамата заплашвали преди дни по-малкия му брат. Тогава Снокса му посегнал, разкъсал блузата му и с камък счупил китката на лявата му ръка.

На помощ се притекли съседи, но Снокса извикал и подкрепление - двамата охранители на мини "Бобов дол" Мартин и Иво. Те пристигнали със служебна кола "Нива". Мартин слязъл от нея с крик и на 2 пъти посегнал, за да удари Евгени. Той се опитал да се защити и ударът бил нанесен върху лакътя на дясната му ръка. Тогава Снокса отново се включил и започнал да го замеря с камъни.

Освен Евгени, в хирургично отделение нощта е прекарал и Благовест, който тази сутрин е бил изписан.

Заради инцидента Евгени ще пропусне олимпийските игри в Лондон, за които е трябвало да се готви на лагери в Полша и Турция. Той си дошъл в Бобов дол, след като бил пуснат от треньора на националния отбор по бокс Михаил Таков, само за ден, за да си вземе дрехи.

Евгени Борисов, който е роден в Червен бряг, е бивш състезател на отбора по бокс в Бобов дол "Роки", откъдето започва и неговата кариера, информира livesport.