Топ 10 на най-красивите боксьорки

10. Мия-Сент Джон – Започва да се занимава с бойни спортове от 6-годишна, като в крайна сметка сбъдва мечтата си става световен шампион по бокс, макар и на 40 години. Тя има няколко сесии за мъжкото списание "Плейбой".

9. Джесика Йоланда Бопп – Една от най-силните състезателки в спорта е родена в Буенос Айерс. Момичето е на практика непобедимо в бокса и увеличава количеството на шампионските си пояси.

8. Фрида Уолбърг – Световен шампион от Швеция с прякора "Златното момиче".

7. Сесилия Брекхаус – Наричат я "Първата дама", защото защитава титлите си в WBO/WBC/WBA в полусредна категорич вече пет пъти. През 2010 година е определена като най-добрата боксьорка според немското списание " BoxSport"

6. Ева Валстрьом – нейните спортни постижения са много сериозни. Във финландския спорт тя е ненадмината по титли.

5. Ина Менцер – Дългогодишната световна шампионка загуби пояса си през 2010 година, като го отстъпи на Жанин Гарсайд. Въпреки това немската състезателка не се предава и продължава да се боксира.

4. Анна Хулатон – Боксьорската кариера на филипино-американската спортистка е изключително богата. При нея има и възходи, и падения. В момента световната титла е нейно притежание и тя едва ли има намерение да се разделя с нея.

3. Лайла Али – Дъщерята на легендарния Мохамед Али, която тръгна по стъпките на баща си. Тя има всички най-престижни трофеи в спорта. Приключва кариерата си през 2007 година без да бъде побеждавана.

2. Регина Халмих – тя беше на трона на бокса повече от 12 години. Немската състезателка влезе в историята на женския бокс като активен борец за правата на жените боксьорки.

1. Мелинда Купър – В един момент от кариерата си Мелинда Купър преживява криза, след като изгуби два шампионски пояса.