Тийнейджърът Петър Мицин спечели титлата на 200 метра бътерфлай при мъжете на Държавното първенство по плуване в 50-метров басейн, което се провежда в столичния комплекс "Диана".

В най-очаквания финал от днешния трети състезателен ден 18-годишният Мицин финишира с резултат от 1:59.94 минути. На второ място остана Антъни Иванов, който завърши с резултат от 2:00.31 минути. До първите 100 метра начело бе 24-годишният Иванов, но Мицин успя да направи обрат в третата дължина и да задържи преднината си до края.

След финала Иванов заяви в социалните мрежи, че е бил "заплашен", че ще получи наказание от минимум две години, ако не спре да говори публично срещу федерацията по плуване.

Нещо повече - той видя и допинг тормоз. Причината бе, че Иванов бе привикан да даде допинг проба след финала.

"По регламент един от всичките 8 финалисти трябва да даде проба. Но защо избраха мен? Теглен ли е жребий, както трябва да бъде? Това е единственият случай в света, в който наказан е привикан да даде проба", избухна Антъни Иванов.

В крайна сметка той се съгласи да бъде тестван, но отново бе категоричен, че става въпрос за целенасочена атака към него от страна на ръководството на федерацията.