Йосиф Миладинов спечели най-интригуващия финал от днешния ден на Държавното първенство по плуване, надделявайки срещу Антъни Иванов във финала на 100 метра бътерфлай.

Миладинов (Спринт София) финишира първи за 52.73 секунди, а Иванов (ПСК Черно море) остана втори с 53.57 секунди.

Йосиф Миладинов спечели още един златен медал през днешния ден с щафетата на Спринт София, като във финала на 4 по 100 метра свободен стил квартетът в състав Миладинов, Калоян Левтеров, Тонислав Събев и Йордан Янчев спечели с време 3:24.11 минути.

Втори остана съставът на Олимпия с 3:26.37, а фаворитът Черно море, с Дениел Нанков и Антъни Иванов в състава, завърши на трето място с 3:26.47.

След края на състезателния ден пък Антъни Иванов заплаши, че може повече да не се състезава за България, като засипа с нови критики ръководството на плувната федерация. Той заяви, че търпението му е към своя край и в скоро време може да вземе решение да се състезава за друга държава.

"От днес съм доволен, да станеш втори след втория на европейско (Йосиф Миладинов), е доста добре, коментира Иванов. - Разконцентрира ме всичко, което се случи през последните дни, но като гледам някои хора са по-разконцентрирани, защото пият, ей там, на заведението, още от обяд. Няма какво да си кажа повече с тези хора. Ако те не направят крачка и да променят управлението, аз няма да се състезавам повече под флага на България. те се подиграват с цялото българско плуване, не само с мен. Знаете ли колко деца отказаха по този начин. Гледате, че аз и Йосиф държим, но как държим, само ние си знаем. Защо повечето издържат до 19-годишна възраст и после ги няма?

Надявам се хората от ръководството, вече са големи мъже на по 50-60 години и да излязат да кажат истината. Аз искам да представям България и да се състезавам под българския флаг, но ако тези неща не се променят, трябва да търся развитие на друго място. Не може цял живот да се занимаваме с едни и същи глупости. Така отказаха от националния отбор най-добрия ни волейболист Матей Казийски, така отказаха Григор Димитров от националния отбор, отказаха Димитър Бербатов от националния отбор, отказаха Мартин, отказаха Стилиян и още хиляди хора с потенциал да представят нашата държава, защото ги е страх да не си изгубях позициите.

Аз не съм тръгнал да ставам президент на федерацията. Аз искам плуването в България да се развива. Търпението ми се изчерпва. Трябва по-бързо да решат дали искат да взема медал на следващата Олимпиада под бългаски флаг или под друг. Аз така или иначе медалът ще си го взема", обобщи Антъни Иванов.