Сребърната медалистка от игрите в Рио - Мирела Демирева, остана на 12-а позиция във финала на скока на височина в Токио.

Българката отпадна на височина от 196 сантиметра, правейки три неуспешни опита.

Демирева не бе преодолявала тази височина от две години, като за съжаление не успя и днес. Тя бе доста близо до успеха при третия си опит, но закачи летвата в последния момент с крака си.

Така вицешампионката от последната Олимпиада, остана с резултат от 193 сантиметра, които преодоля от третия опит.

Тя започна с 184 сантиметра, с които се справи от втория опит, а след това бе перфектна на 189 сантиметра.

След трудните 193 сантиметра, за съжаление тя не се справи със 196. Тя не успя да надскочи формата си от последните месеци, като с това българското участие в леката атлетика официално завърши, а Мирела Демирева бе единствената ни финалистка в своята дисциплина.

А дисциплианта този път е изключително силна, защото преди 5 години 197 сантиметра бяха достатъчни за олимпийска титла, а само четири състезателки, сред които и Мирела, успяха да скочат повече от 193 сантиметра.

Днес това направиха 8 от 14-те финлистики, което е доказателство за нивото на състезанието. Четири от тях преодоляха и 198 сантиметра, които преди 5 години щяха да ги направят олимпийски шампионки, но сега жестоката им битка продължава.

Олимпийска шампионка очаквано стана фаворитката Мария Ласицкене от Русия, която завоюва титлата с 204 сантиметра.

Втора с 202 сантиметра се нареди Никола Макдермът от Австралия, а бронзовият медал отиде при Ярослава Махучик от Украйна.

"Наистина опитах, благодаря на всички, че гледаха лека атлетика днес. Щастлива съм, че съм тук, защото не бях достигала такива височини от 2019-а. 

Бях тук, скачах, Олимпиадата е страхотно преживяване и огромен форум. Извинявам се, ако съм разочаровала някого, но опитах всичко", сподели Мирела през сълзи, няколко минути след отпадането си.