Легендарният плувец Адам Пийти спечели титлата на Великобритания на 100 метра бруст и се класира за Олимпийските игри в Париж.

29-годишният трикратен олимпийски шампион прави голямо завръщане, след като имаше проблеми с депресия и алкохолна зависимост.

Той преплува дистанцията за 57,94 секунди, което е най-бързото му време от олимпийската титла през 2021 година.

В интервюто си след плуването той загатна, че се е завърнал в най-добрата си форма.

Пийти е световен рекордьор в дисциплината с 56,88 секунди и ще е основен фаворит и на Игрите в Париж. В Токио той стана първият британски плувец, който защитава олимпийската си титла.

През 2022 година Пийти счупи крак, а през 2023-а се оттегли, за да се справи със сериозни психически проблеми. Завърна се през февруари тази година за Световното първенство, където спечели бронз от коронната си дисциплина.

"Днешната победа е голяма за мен, за отбора ми и за семейството ми. Минахме през ада в последните три години. Не исках отново да виждам басейн, а спортът ме пречупи. Сега започвам да се пробуждам и да се наслаждавам на работата си. Не знам до къде ще стигне пътя, но се чувствам добре. Може и да не завърши като приказка, но кой знае", каза Пийти след победата.