Българите Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха в първия манш на слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Венген.

Попов не успя да вземе точки в слалом за първи път през този сезон. Той се движеше отлично до средата на трасето, но направи грешка няколко врати преди края и остана на 11.74 секунди от лидера Лоик Меяр (Швейцария).

Българинът се нареди на 41-о място, последен от състезателите, които преминаха пистата във Венген, и не успя да продължи във втората част.

Камен Златков не успя да завърши първия манш.

Хенрик Кристоферсен бе втори след първия манш, но с прецизно каране във втория завоюва победата с общо време 1:51.18 минута. Това е трета победа за Кристоферсен във Венген и общо 30-а в кариерата му за Световната купа.

Втори остана представителя на домакините Лоик Меяр с изоставане от 20 стотни след победителя. Швейцарецът водеше след първия манш, но при второто си спускане загуби аванса си и финишира втори.

Призовата тройка допълни миналогодишният победител на слалома във Венген - норвежецът Лукас Бротен, който завърши на 0.49 секунди след сънародника си Кристоферсен.