Антъни Иванов определено бе най-горещото име на завършилото преди дни Държавно първенство по плуване. Състезателят е в открит конфликт с федерацията, като се оплака от заплахи и дори на свой ред се закани, че няма да се състезава повече за България.

23-годишният плувец бе гост в предаването "Денят започва" по БНТ, където сподели какво се случва в националния отбор и във федерацията. Антъни заяви, че съжалява единствено заради факта, че колегите му в националния отбор не са го подкрепили публично срещу ръководството на федерацията.

И за пореден път разказа как е бил заплашван в присъствието на членове на семейството му.

На Иванов е наложено 2-годишно наказание заради неразбории около даването на допинг проба, но той разкри, че не смята да спира с плуването, като продължава с тренировките. Ето по-интересното от изявата на Антъни:

"Нямам време за почивка, обратно съм в басейна. Хващате ме в Стара Загора, където прекарвам малко време с приятелката ми в нейния роден град и след това се отправям към Варна, за да се готвя с моя отбор ПСК "Черно море", с който станахме шампиони на България за пореден път, напук на всичко. Лятото се развива по план и се радвам да съм отново в басейна след 4-5 месечна пауза.

Много е трудно да се готвя по време на всякакви такива премеждия с федерации, с БОК и с медиите. Въобще не мога да се фокусирам върху плуването. Засега се справям, но се надявам всичко това да спре, тъй като не ми е приятно да съм в центъра на разни скандали. Не се чувствам сам срещу всички. Има много хора, които ме подкрепят и които знаят истината. Има обаче и такива, които само виждат изказванията и как ме представят в медийното пространство. Нямаше как да не си изтърва нервите рано или късно, защото това ви идва до гуша. Аз бях подложен на интервюта след всеки старт.

Да, получих заплаха. Не искам и няма за какво да се извиня. Единствено съжалявам, че момчетата от националния отбор не са застанали зад мен все още, защото те знаят, че трябва промяна. Надявам се в скоро време да излязат и те също да кажат истината. Рано или късно това трябва да се случи и да има промяна. Тази промяна аз я поисках още преди две години, когато всички момчета бяха наказани за допинг.

Не мога да ви кажа от кого идват заплахите към мен. Той може да ви сподели. Надявам се да излезе и да сподели какво е казал, кога го е казал и защо го направи точно преди основната ми дисциплина. Това беше сериозен удар под кръста, имайки предвид, че близките ми бяха там. Дори малката ми сестричка чу тези заплахи. Засега обаче предпочитам да не казвам нищо и да се концентрирам върху плуването и да гледам към Олимпиадата в Париж. Но ако хората от федерацията не започнат да дават условия за подготовка и не спрат всички тези скандали, да, няма да се състезавам под български флаг", обобщи Антъни Иванов.