Антъни Иванов остана втори на държавното първенство в дисциплина 100 метра свободен стил.

Това след случи часове след поредните огромни скандали около него, след които родния атлет заключи, че без него българското плуване просто умира.

Той бе наказан с лишаване от състезателни права за две години заради подаване на грешни данни за местонахождение, с които е избегнал изненадващ допинг тест през миналата година.

Въпреки това санкцията му все още не е обявено официално от КАС, а само от БОК, заради което той имаше право да се включи в започналото вчера държавно първенство в столичния басейн "Диана".

В сериите на 100 метра свободен стил той отвя конкуренцията, след което надменно заяви: "Легнах, наспах се, дойдох и ги бих! Това се случи и ще се случва още доста години напред".

Във финала обаче нещата не се развиха точно по този начин, защото Даниел Нанков спечели състезанието и е държавен шампион в дисциплината 100 метра свободен стил.

Той измина дистанцията за 50.18 секунди, докато Иванов остана втори с 51.33.

А след състезанието Антъни Иванов разкри пред медиите:

"Много по-мотивиран съм, отколкото бях преди две години. Те ме съживиха. Ако анулират всичко, откакто трябва да съм наказан, губим финала на световното декември месец, губим 12-то място на световно първенство, губим полуфинали на европейско, губим рекорди на щафети, губим половината от историята на българското плуване. Ще бъда наказан до септември месец 2024 година и октомври месец същата година ще паднат всички рекорди на дисциплините, в които плувам. Те натискат да ме накажат, защото устата ми е много голяма, казвам истината в очите на хората и това не им харесва. Ако си отворя устата за каквото трябва, ще вляза в затвора, но и други ще влязат".