Вчерашната новина, че Спортният Арбитраж в Лозана потвърждава наказанието на Антъни Иванов, породи доста реакции.

Звездата ни в плуването е с лишени състезателни права за период от две години, след като на няколко пъти е нарушавал правилата за местонахождение, с което е предотвратил изненадващи допинг тестове.

Докато течеше обжалването, Антъни Иванов бе с временно възстановени права, но въпреки това позитивен изход за него нямаше.

Неговата реакция, както и тази на адвоката му Георги Градев бе да се хвърлят обвинения към БОК за случилото се. Първи коментар имаше от Градев, който в социалните мрежи определи хората в БОК за аборигени, а също така написа:

"Некомпетентни хора изразяват становище за процедура, която не разбират. Въпросната госпожа не участва в процеса пред САS най-вероятно не говори английски) и не познава процедурите в КАС, като грубо нарушава поверителността по чл. 59 от Кодекса на КАС, за което ще й бъде потърсена отговорност по съответния ред.

Няма да коментирам обвиненията на БОК към начина на водена на защитата на Антъни, защото няма как да обясним на аборигените, че в Сидни животът е друг. Те винаги ще си останат аборигени!

По-абсурдното е, че тези клевети идват от БОК, които даже не знаят как да подадат отговор до КАС, така че да бъде допуснат. Освен това изпратиха адвокат с меко казано бегли познания по английски, който най-вероятно не е разбрал нищо по време на заседанието (в което имаше епизодични реплики на развален английски). Трагедията беше пълна!

УАДА заявиха ясно, че се включват в делото, защото БОК и АДЦ са некомпетентни и не могат да защитят наложеното наказание на Антъни. УАДА изнесе целия процес в КАС. БОК и АДЦ бяха само зрители по интернет.

Затова призовавам аборигените от БОК да си траят, когато възрастните говорят и да спазват правилата за поверителност на CAS. Трябва тотална чистка за всички недоразумения в дисциплинарните органи на БОК, начело с въпросната госпожа".

Антъни Иванов, който в последните дни се готвеше за държавното първенство по плуване, реагира доста надменно на наложеното му наказание и пред камерата bTV заяви, че българското плуване без него умира.

"Мога да ви покажа имейла, в който от WADA написаха на БОК, че са некомпетентни и затова ги изхвърлят от делото. И делото стана аз срещу WADA. А те нямат право дори да участват в делото. И ме обвиниха за съвсем различно нещо. И те не знаят в какво ме обвиняват, без мен българското плуване умира".