Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и нейният личен треньор Ангел Ленков получиха лек автомобил "Тойота" от основния спонсор на Българската национална федерация по карате - "Лев Инс".

От централата уточниха, че тази награда не е заради спечелената титла в Токио, а е била подготвена за тях още след края на Европейското първенство и преди олимпийската квалификация в Париж.

"Сега децата имат пример да останат вдъхновени и да обърнат внимание на паралелката по карате до в спортното училище в Плевен.

За мен олимпиадата беше много лесно състезание, можех да изиграя още пет срещи. Да спечелиш олимпийската титла е мечта на всеки спортист - каза Горанова. - Точно преди олимпийската квалификация в Париж след Европейското първенство бях загубила увереност, но всички от федерацията вярваха в мен и това ми помогна.

Благодаря много и на своя треньор, че ме изтърпя и заедно успяхме да прескочим всяко препятствие.

Аз вече съм си поставила нова цел - световното първенство. Световният връх още не съм го покорила."

Президентът на БНФК Алексей Петров каза, че е изключително щастлив от успеха на Ивет Горанова в Токио.

"Ние като федерация продължаваме. Оценяваме този успех на Ивет като феноменален, уникален и парадоксален. Последното е, защото това се случи в родината на карате, а тя помете всички нейни съпернички в Токио. Тепърва ни предстои нови начало. Тя е само на 21 години. Ангел мога да го опиша с две думи - упоритост и настойчивост", каза Петров.