Българин си тръгна с 545 000 долара от покер турнир във Флорида.

Милен Стефанов спечели последното изданието на WPT (World Poker Tour) - WPT Seminole Rock "N" Roll Poker Open.

Това е най-голямата от четирите печалби на Стефанов кариерата му на покер играч. Турнирът е с вход за играч от 3500 долара, а възможните печалби достигат 3,1 млн.

Стартираха близо 1000 играчи, но на последната маса останаха само Стефанов и още петима.

Неговият основен конкурент бе Франсис Андерсън, но Стефанов обра печалбата от над половин милион долара и се хвана за главата в емоциите след победата си.

"Невероятно чувство - каза след финала 25-годишният българин пред сайта на World Poker Tour. - Емоциите сега са дори по-големи, отколкото в играта. Да бъда най-после шампион в турнир от WPT е невероятно. Такава ръка, като на финала, не съм имал от вероятно поне две години."

Стефанов е първият български шампион на турнир от световния тур. Той беше спечелил дотук 129 000 долара, а сега увеличава тази сума на 675 хиляди с голямата победа във Флорида.

През ноември в Барселона той остана четвърти, а сега е на върха в поредния турнир. Играе редовно онлайн и счита себе си за професионален играч по покер.

"За първи път идвам в САЩ на покер, а това е стара моя мечта - каза още българинът. - Беше невероятно, организацията е страхотна и отново ще дойда да играя тук. Най-малкото, трябва да защитавам титлата си!

Как ще изхарча печалбата? Не планирам големи изхвърляния, тя ми дава финансова стабилност. Едва ли ще направя някаква голяма инвестиция, освен в по-обширен апартамент."

Вицешампионът Фабиан Гъмс печели 353 000 долара от турнира.