Голяма българска спортна вечер се очертава тази във вторник, като волейболните националки търсят място на полуфинал от Евро 2023, мъжете стартират участието си на шампионата на планетата пред родна публика, а в Ню Йорк първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова излизат в мачове от US Open.

Хронологично:

В 19 часа България среща Нидерландия в женски четвъртфинал на волейболното европейско първенство. Мачът е във Флоренция, ще се предава по MAX Sport 2 HD и Ринг, а наградата за победителя е полуфинал срещу Сърбия или Чехия.

Нашите правят отлично представяне на Евро 2023, като се класираха вече и за следващото първенство на континента, без да се налага да играят допълнителни квалификации.

Малко пред 20 часа наше време на корта в Ню Йорк би следвало да излезе Григор Димитров, който ще играе срещу Алекс Молчан (Словакия) в първия си двубой от програмата на US Open.

Двамата не са се срещали досега, а сблъсъкът е втори на корт №7, където в 18 ч започва мач в женския турнир. Не по-късно от 20 ч ще стартира и този на Гришо, който обаче вероятно няма да бъде предвиден за телевизионно излъчване.

Евроспорт предлага срещите от US Open.

В 20:30 ч във Варна мъжете на България се изправят срещу Испания на старта на волейболното Евро 2023, на което сме съдомакин.

Този двубой ще се излъчи по MAX Sport 1 HD.

А вероятно около 21:30-22 часа се очаква на корта в Ню Йорк да излезе и първата ни ракета при жените.

Виктория Томова ще има за съперник Пейтън Стеърнс от САЩ, като мачът е трети в програмата на корт №12 (начало също в 18 часа).