Световното първенство по ръгби продължава с пълна сила, а домакинът Франция по безпощаден начин показа своята мощ.

След изключителния успех на старта над големия фаворит Нова Зеландия, а след това трудния, но заслужен успех над Уругвай, сега Франция се разправи брутално с тима на Намибия.

Победа с историческото за "петлите" 96:0, което е и най-голямата победа, която ръгби отборът на страната е постигал в официален мач.

До този момент най-голямата разлика, с която французите бяха печелили официален мач бе 77 точки, а и никога "петлите" не бяха отбелязвали подобен брой точки.

Категорично представяне, което обаче в никакъв случай не бе неочаквано, защото за три мача от началото на Мондиала, отборът на Намибия е с точкова разлика от 11:219, след като през миналата седмица претърпя тежки поражения от Италия и Нова Зеландия.

Не трябва да забравяме, че именно Намибия е отборът, който държи антирекорда за най-тежко поражение на Световно първенство. Той датира още от 2003-а, когато африканците загубиха от Австралия с 0:142.

Снощи на "Велодром" в Марсилия резултатът бе 54:0 още на полувремето след осем есета, а категоричното представяне продължи и след почивката, за да запише Франция своя рекорден успех с общо 14 есета.

Лошата новина от вечерта обаче бе свързана с контузията на една от звездите във френския тим - Антоан Дюпон, който получи травма в лицето, а по-късно се оказа, че говорим за фрактура на челюстта.

Това съвсем логично превърна домакините в първия сигурен четвъртфиналист в турнира, а за второто място в тази група битката ще е между Италия и Нова Зеландия, като до момента италианците има две победи от два мача, а новозеландците са с победа и загуба. Решителният директен мач между двете страни е на 29 септември.

Снимка: АР/БТА