Националът финишира 12-и в спринта на 10 километра в австрийския зимен курорт Хохфилцен, след като успя да свали и десетте мишени.

Така Анев подобри с цели шест места представянето си на 20 км индивидуално в първия кръг от Световната купа в Йостерсунд преди седмица. Тогава той завърши на 18-о място.
Днес българинът стартира с номер 27 и завърши с време 29:18,1 минути само на 5 секунди след легендата в биатлона - норвежеца Оле Ейнар Бьорндален. Летящият норвежец направи една грешка във втората си стрелба и завърши на 10-о място.

Победител в спринта стана 22-годишният норвежец Тарей Бьо с време 28:17,6 минути, който изпревари с 27 секунди украинеца Сергей Седнев. На трето място се нареди французинът Алексис Бьоф, който спореше със Седнев за второто място, но злощастно падна метри преди финала.

Лидерът за световната купа Емил Хелге Свендсен успя да се пребори за четвъртото място, въпреки двете си грешки на огневия рубеж. Останалите двама българи, които стартираха днес в Хохфилцен - Михаил Клечеров и Владимир Илиев останаха съоветно на 44-то и 63-то място. Клечеров направи по една грешка и в двете стрелби, а Илиев само една, но с по-слабо ски бягане се нареди на 63-то място на 2:46,2 минути след победителя.

С успеха си Анев излезе на 11-о място в подреждането за малкия кристален глобус в спринта с 46 точки на сметката си. В генералното класиране за Световната купа българинът е 21-и с 69 точки. Лидер продължава да е Емил Хегле Свендсен с 217 точки, втори е Бьорндален със 199, а трети - Тарей Бьо със 186.